Antena Meniu Search
x

Video Armata americană a doborât 12 drone de atac şi cinci rachete lansate de rebelii houthi în Marea Roşie

Armata americană a doborât ieri mai multe drone şi rachete de atac lansate de rebelii houthi, în Marea Roşie. Mai exact, ar fi vorba de 12 drone de atac, trei rachete balistice şi două de croazieră.    

de Redactia Observator

la 27.12.2023, 09:21

Vezi și

Marţi, forţele armate americane desfăşurate în regiune au "doborât 12 drone de atac, trei rachete balistice antinavă şi două rachete de croazieră în sudul Mării Roşii, trase de houthi", într-un interval de 10 ore, a anunţat CENTCOM pe reţeaua X, precizând că nu s-au înregistrat victime sau pagube.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Statele Unite ale Americii patrulează această regiune strategică a globului alături de o coaliţie internaţională pentru a proteja traficul maritim de atacurile rebelilor, care susţin că sunt solidari cu Hamas în războiul împotriva Israelului. În ultimele săptămâni, nave de război americane, franceze şi britanice care patrulau în zonă au prăbuşit numeroase drone.

Rebelii houthi revendică două atacuri în Marea Roşie şi spre Israel

Pe acelaşi subiect

Rebelii houthi au afirmat marţi că au lansat o rachetă asupra unei nave în Marea Roşie şi un atac cu dronă către Israel, relatează AFP. Ei au indicat într-un comunicat că "au lansat o operaţiune ţintită împotriva unei nave comerciale", identificată MSC UNITED, şi "drone împotriva unor ţinte militare" în sudul Israelului. Armata israeliană a indicat că a interceptat "o ţintă aeriană ostilă" care se îndrepta către teritoriul său.

De la începutul războiului, la 7 octombrie, între Hamas şi Israel în Gaza, rebelii houthi au intensificat atacurile în Marea Roşie împotriva unor nave care navighează în largul coastelor Yemenului şi care ar avea legături Israelul.

Grecia sfătuiește navele să evite apele yemenite după atacurile din Marea Roșie

Grecia sfătuieşte navele comerciale care navighează în Marea Roșie și în Golful Aden să evite apele yemenite, potrivit Reuters. Autorităţile elene le mai transmit navelor comerciale să mențină pe punte doar echipajul necesar și să respecte alertele emise de autoritățile maritime, pentru a evita atacurile din zonă. Proprietarii greci de nave controlează aproximativ 20% din navele comerciale din lume în ceea ce privește capacitatea de transport.

Atacurile au început să afecteze comerțul mondial și au determinat Statele Unite să lanseze o operațiune multinațională pentru a proteja comerțul în Marea Roșie. "Grecia poartă discuții cu oficiali din Uniunea Europeană și SUA și este pregătită să participe la orice inițiativă internațională pentru securitatea maritimă", au declarat miercuri oficiali guvernamentali, citându-l pe ministrul grec al transporturilor maritime, Christos Stylianides.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Armata americană a doborât 12 drone de atac şi cinci rachete lansate de rebelii houthi în Marea Roşie