Meniu
Search
x

Reacţia lui Volodimir Zelenski după verdictul dat de Curtea de la Haga: "Ucraina a obţinut o victorie completă"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski salută miercuri, într-un mesaj postat pe Twitter, ordonanţa prin care Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) dispune ca Rusia să-şi înceteze acţiunile militare în Ucraina, notează news.ro.

De Redactia Observator la 16.03.2022, 18:46

”Ucraina a obţinut o victorie completă în acest caz împotriva Rusiei la Curtea Internaţională de Justiţie. CIJ a ordonat oprirea imediată a invaziei”, scrie el. ”Ordonanţa este constrângătoare în virtutea dreptului internţaional”, declară Zelenski. ”Rusia trebuie să se conformeze imediat”, subliniază el şi avertizează că ”ignoarea ordonanţei va izola Rusia şi mai mult”.

Curtea Internaţională de Justiţie, cea mai înaltă instanţă ONU, a dispus miercuri ca Rusia să-şi suspende imediat operaţiunile militare în Ucraina. ”Federaţia rusă este necesar să suspende imediat operaţiunile militare pe care le-a început la 24 februarie 2022 pe tertoriul ucrainean”, anunţă judecătoarea-preşedintă a CIJ, cu sediul la Haga, Joan Donoghue.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Reacţia lui Volodimir Zelenski după verdictul dat de Curtea de la Haga: "Ucraina a obţinut o victorie completă"