Antena Meniu Search
x

Reacția Ucrainei după ce americanii au anunțat că un grup pro-ucrainean ar fi în spatele atacurilor de la gazoductele Nord Stream. "Nu are niciun sens"

Administraţia Volodimir Zelenski a negat, marţi seară, orice implicare în actele de sabotaj care au vizat gazoductele Nord Stream în septembrie 2022, pe fondul informaţiilor privind implicarea unui grup pro-ucrainean. Noile informaţii, obţinute de serviciile americane, sugerează că un grup pro-ucrainean ar fi aruncat în aer gazoductele ruseşti Nord Stream şi că nu există nicio dovadă că guvernul rus e implicat în atac.

de Redactia Observator

la 07.03.2023, 23:12

Reacția Ucrainei după ce americanii au anunțat că un grup pro-ucrainean ar fi în spatele atacurilor de la gazoductele Nord Stream
Reacția Ucrainei după ce americanii au anunțat că un grup pro-ucrainean ar fi în spatele atacurilor de la gazoductele Nord Stream - Profimedia Images/Arhivă

"Kievul nu a fost implicat în niciun fel" în atacuri, a declarat, potrivit site-ului Tagesschau.de, Mihailo Podoliak, consilier al şefului Cancelariei preşedintelui Volodimir Zelenski.

Mihailo Podoliak a subliniat că Administraţia de la Kiev nu are informaţii despre aceste acte de sabotaj. "Fără dubiu, Ucraina nu este implicată deloc. Nu are niciun sens", a insistat Mihailo Podoliak, potrivit Mediafax.

NYT: Atacurile au fost comise de un grup pro-ucrainean

Surse din cadrul Comisiei de investigaţie a Germaniei au indicat marţi că atacurile au fost comise de un grup de comando ucrainean, însă autorii nu au fost identificaţi şi nici nu se ştie cine a ordonat acţiunea.

În acelaşi timp, rapoarte de analiză ale serviciilor secrete americane citate de cotidianul The New York Times au semnalat că atacurile au fost comise de un grup pro-ucrainean. Oficiali americani afirmă că nu există dovezi că preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, sau colaboratori apropiaţi ai acestuia ar fi implicaţi în operaţiune ori că autorii atacurilor ar fi acţionat la ordinul oficialilor din Administraţia de la Kiev.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Reacția Ucrainei după ce americanii au anunțat că un grup pro-ucrainean ar fi în spatele atacurilor de la gazoductele Nord Stream. "Nu are niciun sens"