Antena Meniu Search
x
LIVE

Reacţie MAE, după decizia luată de Parlamentul de la Kosovo de a înfiinţa o armată

Ministerul Afacerilor Externe din România transmite că regretă demersurile privind iniţierea procesului de tranziţie a Forţei de Securitate din Kosovo, în pofida mesajelor de la NATO si UE.

la 15.12.2018, 08:03
- Abaca Press via Hepta

Ministerul Afacerilor Externe din România transmite că regretă demersurile privind iniţierea procesului de tranziţie a Forţei de Securitate din Kosovo, în pofida mesajelor de la NATO si UE.

MAE reacţionează în scandalul izbucnit după decizia luată de Parlamentul din Kosovo de a-şi forma propria armată. 

„Astfel de demersuri au efecte negative asupra situaţiei din regiunea Balcanilor de Vest si a parcursului euro-atlantic al acesteia”, transmit oficialii români.

România subliniază rolul KFOR în menţinerea unui mediu sigur si stabil în Kosovo.

”Toate eforturile trebuie concentrate asupra continuării dialogului Belgrad - Pristina si a implementării celor convenite în acest cadru, cu evitarea declaraţiilor si iniţiativelor care riscă să sporească tensiunile la nivel regional”, subliniază Ministerul de Externe, într-un comunicat.

NATO a denunţat vineri decizia Kosovo de a-şi transforma forţele de securitate în armată şi va ”reexamina nivelul angajamentului NATO” în ţară, a anunţat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, relatează AFP.

Parlamentul de la Kosovo a adoptat o lege care transformă forţele kosovare de securitate într-o armată. Decizia a provocat furia minorităţii sârbe kosovare şi a Belgradului.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Reacţie MAE, după decizia luată de Parlamentul de la Kosovo de a înfiinţa o armată

Breaking news

Alexandru Pițurcă și directorul ROMARM sunt liberi. Judecătorii au respins cererea de arestare făcută...

Alexandru Pițurcă și directorul ROMARM sunt liberi. Judecătorii au respins cererea de arestare făcută de DNA