Antena Meniu Search
x

Reacţii după semnalele din altă galaxie, detectate de astronomii din Canada: "E un mister"

O descoperire făcută de astronomii din Canada a pus pe jar întreaga omenire. Specialiştii au detectat semnale radio care vin dintr-o altă galaxie. Nu se ştie încă sursa lor, iar asta a lăsat loc interpretărilor.

Vezi și

O descoperire făcută de astronomii din Canada a pus pe jar întreaga omenire. Specialiştii au detectat semnale radio care vin dintr-o altă galaxie. Nu se ştie încă sursa lor, iar asta a lăsat loc interpretărilor.

Semnalul a fost detectat la un Observator din Canada de un sistem sofisticat şi extrem de puternic de antene. Acestea au înregistrat un semnal scurt, de o miime de secundă pe o frecvenţă de 400 de megaherzi. Vorbim de unde radio, similare unora primite în 2015, dar pe o frecvenţă mai înaltă, de 700 de megaherzi. Nu se ştie încă sursa lor. Ambele, însă, au în comun un lucru: distanţa de la care au venit - 1,5 miliarde de ani lumină.  

Specialiştii vorbesc despre nori de gaz, explozii solare sau găuri negre ale căror unde magnetice se propagă în univers şi care au ajuns până pe Terra.

Adrian Şonka, directorul Observatorului Astronomic Bucureşti: Sigur nu sunt extratereşrtii pentru că s-ar repeta doar dintr-un singur loc. Ori noi l-am detetat pe cer din mai multe locuri. Au fost vreo 20 si ceva de astfel de fenomene. 

Victoria Kaspi, Astrofizician: O ipoteză este că vorbim de stele neutronice, dar chiar nu ştim dacă este adevărat. În prezent, este un mister.

Un mister care le-a aprins imaginaţia celor care cred în viaţă extraterestră. Unul din ei este Dan Farcaş, autorul mai multor volume despre mărturii ale prezenţei OZN-urilor pe Pământ, chiar şi în România. 

Dan Farcaş, preşedintele ASFAN: Suntem convinşi 99.99 la sută că deasupra noastră se manifestă o putere, sub formă de OZN-uri, dar se manifestă şi sub formă de apariţii religioase şi sub formă de iele în păduri şi cercuri în lanuri.

Până acum, oamenii de ştiinţă au descoperit 60 de semnale radio independente venite din Galaxii îndepărtate, pe lângă cele două care s-au repetat. Ei cred că în fiecare zi, Pământul ar primi mii de astfel de mesaje, pe care însă tehnologia noastră nu le poate descifra.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Reacţii după semnalele din altă galaxie, detectate de astronomii din Canada: "E un mister"