Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Recompensă de 10 milioane de dolari pentru 'El Mencho', liderul celui mai puternic cartel de droguri din Mexic

Statele Unite ale Americii au anunţat o recompensă de 10 milioane de dolari pentru capturarea lui 'El Mencho', liderul celui mai puternic cartel de droguri din Mexic.

de Redactia Observator

la 17.10.2018 , 10:26

Recompensă de 10 milioane de dolari pentru 'El Mencho', liderul celui mai puternic cartel de droguri din Mexic Recompensă de 10 milioane de dolari pentru 'El Mencho', liderul celui mai puternic cartel de droguri din Mexic

Statele Unite ale Americii au anunţat o recompensă de 10 milioane de dolari pentru capturarea lui 'El Mencho', liderul celui mai puternic cartel de droguri din Mexic.

După capturarea lui Joaquin 'El Chapo' Guzman, liderul cartelului Sinaloa, lupta pentru supremaţie în Mexic a fost câştigată de Ruben Oseguera Cervantes, zis şi 'El Mencho', liderul cartelului 'Jalisco Noua Generaţie'.

Guvernul american a deschis o linie telefonică, o adresă de e-mail şi un cont Twitter pentru culegerea de informaţii legate de 'El Mencho', narcotraficantul în vârstă de 52 de ani, notează AFP.

Articolul continuă după reclamă

Recompensa de 10 milioane de dolari este una dintre cele mai mari sume oferite de Departamentul de Stat al SUA şi dublează o sumă anterioară de 5 milioane de dolari oferită în luna martie.

Pe acelaşi subiect

SUA a oferit alte recompense în sumă totală de 5 milioane de dolari pentru informaţii care duc la arestarea altor membri importanţi ai cartelului.

'Jalisco Noua Generaţie' desfăşoară operaţiuni de trafic de droguri pe patru continente, iar în fiecare lună, introduce în Statele Unite cinci tone de cocaină şi cinci tone de metamfetamine.

Înfiinţat în anul 2011, cartelul a dobândit o avere estimată de autorităţi la aproximativ 50 miliarde de dolari.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri externe » Recompensă de 10 milioane de dolari pentru 'El Mencho', liderul celui mai puternic cartel de droguri din Mexic