Antena Meniu Search
x

Refugiații, întâmpinați cu aplauze şi mâncare în Germania şi Austria

După zilele de coşmar petrecute în gările din Budapesta, migranţii au fost primiţi ca oameni în Europa de Vest. au ajuns cu miile în Germania şi în Austria, unde localnicii i-au întâmpinat cu aplauze şi mâncare

Vezi și

După zilele de coşmar petrecute în gările din Budapesta, migranţii au fost primiţi ca oameni în Europa de Vest. au ajuns cu miile în Germania şi în Austria, unde localnicii i-au întâmpinat cu aplauze şi mâncare

Fericirea se putea citi pe chipurile lor. Dar şi speranţa. Că în sfârşit au scăpat de teroarea războiului iar acum, după tratamentul inuman din Ungaria, sunt, în sfârşit, respectaţi. Şi chiar aplaudaţi! În ochii localnicilor care i-au întâmpinat cu urale în gările austriece şi germane, refugiaţii sunt eroi.

Unii au călătorit chiar şi 20 de zile ca să ajungă în Vest. Doar cu hainele de pe ei, cu copiii în spate şi cu speranţă. Primul picior pe pământ european, în Ungaria a fost ca o palmă.

Imigranţii care merg pe jos spre Austria se plâng că autorităţile ungare nu le-au mai trimis autocare care să-i transporte spre graniţă. Primii refugiaţi ajunşi cu trenurile în Austria şi Ungaria au simţit că sunt în siguranţă.

Eu vin din Regensburg. Am venit la Munchen s fiu altături de locuitorii oraşului în timp ce îşi întâmpină oaspeţii ca un oraş al lumii, cu inimile deschise.

Tot mai multe naţiuni sar în ajutorul imigranţilor. Primul ministru australian Tony Abbott a declarat că Australia este dispusă să primească refugiaţi sirieni şi irakieni. De asemenea, 11 mii de islandezi au anunţat pe internet că sunt dispuşi să-şi pună casele la dispoziţia refugiaţilor. Iar în Franţa câteva zeci de primari şi-au oferit ajutorul şi au convenit să se întâlnească pe 12 septembrie pentru a organiza primirea de refugiaţi.

La Paris, mii de oameni au ieşit pe străzi pentru a-şi arăta compasiunea faţă de refugiaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Refugiații, întâmpinați cu aplauze şi mâncare în Germania şi Austria