Antena Meniu Search
x

"Regele Criptomonedelor" merge la închisoare. Judecătorii i-au revocat cauţiunea lui Sam Bankman-Fried. Mama lui, în lacrimi după verdict

Sam Bankman-Fried, care a fost arestat sub acuzația de fraudă anul trecut, după prăbușirea companiei sale de criptomonede FTX, trebuie să aștepte judecarea în spatele gratiilor, a ordonat un judecător american, relatează BBC.

de Redactia Observator

la 12.08.2023, 11:02

Tânărul de 31 de ani a fost încătușat în instanță, în timp ce mama sa îl privea în lacrimi după decizie. Judecătorul Lewis Kaplan a fost de acord cu procurorii care l-au acuzat pe Bankman-Fried că a încercat să influențeze martorii care se așteptau să depună mărturie împotriva lui. El a negat afirmațiile.

"Există un motiv probabil să credem că inculpatul a încercat să manipuleze martorii de cel puțin două ori", a explicat judecătorul Kaplan. Audierea privind revocarea cauțiunii lui Bankman-Fried a avut loc înaintea procesului, care este programat pentru octombrie.

Tânărul de 31 de ani a fost arestat în decembrie

Tânărul de 31 de ani a fost arestat în decembrie după ce a fost acuzat că a folosit abuziv bani de la investitori și clienți ai bursei sale de criptomonede falimentare FTX pentru a plăti proprietăți, donații politice și pierderi ale fondului său speculativ, Alameda Research.

Fostul miliardar a negat afirmațiile și a fost eliberat la casa părinților săi din Palo Alto, California, cu o obligațiune de 250 de milioane de dolari (197 de milioane de lire sterline). El a fost forțat să-și predea lucrurile din buzunare și să-și scoată șireturile, jacheta și cravata înainte ca Serviciul Marshals al SUA să-l ia vineri, potrivit Reuters.

Tatăl său a fost și el la tribunal și și-a pus mâna pe inimă, în timp ce fiul său a fost dus cu cătușe. Instanța a luat deja măsuri pentru a înăspri restricțiile cu care se confruntă Bankman-Fried la începutul acestui an, invocând eforturile sale de a contacta persoanele implicate în caz și utilizarea de către acesta a unei rețele private virtuale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » "Regele Criptomonedelor" merge la închisoare. Judecătorii i-au revocat cauţiunea lui Sam Bankman-Fried. Mama lui, în lacrimi după verdict