"Regele jocurilor" din China a murit otrăvit în ziua de Crăciun. Miliardarul ar fi fost ucis de un coleg

De Iulia Iancu.
Publicat: 28.12.2020, 10:36.
Actualizat: 28.12.2020, 16:39

Un magnat chinez a murit otrăvit în ziua de Crăciun, a declarat poliția din Shanghai. Principalul suspect este chiar colegul victimei. 

Lin Qi a ajuns la spital, acuzând stări de rău

Lin Qi a ajuns la spital, acuzând stări de rău

Profimedia Images

Lin Qi, în vârstă de 39 de ani, a fost președintele și directorul executiv al companiei de jocuri Yoozoo, cunoscută pentru jocul de strategie Game of Thrones: Winter Is Coming, scrie BBC.

Omul de afaceri a fost o vedetă a pieței jocurilor din China. În ultima perioadă, Qi se implicase chiar și în producția de filme pentru Netflix. Averea sa se ridică la suma de 1,3 miliarde de dolari.

Magnatul a fondat Yoozoo în 2009 și a condus cu succes compania într-o perioadă în care industria jocurilor a suferit schimbări substanțiale în ceea ce privește aplicațiile mobile.

Lin Qi a ajuns la spital, în ziua de Crăciun, acuzând stări de rău, dar fiind în stare stabilă. Mai târziu, acesta a decedat. Medicii au fost cei care ar fi descoperit că bărbatul a fost otrăvit.

Potrivit oamenilor legii, principalul suspect în acest caz este colegul miliardarului, Xu Yao, care se ocupă de producția de filme în Yoozoo.

Au existat, de asemenea, unele speculații în rândul mass-media locale că Lin Qi ar fi fost otrăvit în urma consumării unui ceai expirat.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.