Antena Meniu Search
x

Video Regina Elisabeta a II-a, în lacrimi la slujba de comemorare a Prinţului Philip

Membri ai familiilor regale, politicieni şi celebrităţi au participat la slujba de comemorare a Prinţului Philip, care s-a stins din viaţă în luna aprilie a anului trecut. Peste 1.800 de oameni au fost alături de Regina Elisabeta a II-a, care a lăcrimat la ceremonia religioasă. Marii absenţi au fost Prinţul Harry şi Meghan Markle. 

de Redactia Observator

la 29.03.2022, 21:52

Vezi și

Regina Elisabeta a II-a s-a asigurat personal că ultimele dorinţe ale prinţului consort sunt respectate după ce funeraliile sale s-au desfăşurat în condiţii de pandemie. La Westminster Abbey au răsunat imnurile religioase şi rugăciunile mult iubite de Philip, iar apropiaţii săi de pretutindeni au putut în sfârşit veni laolaltă, să îşi ia rămas bun aşa cum se cuvine. 

Lacrimi pentru Prinţul Philip la slujba de comemorare

Pe durata slujbei de aproape 2 ore, monarhul britanic s-a ridicat de mai multe ori pentru a cânta în picioare alături de ceilalţi invitaţi. La un moment dat, a fost copleşită de emoţii şi a vărsat o lacrimă pentru Philip. Prinţesa Beatrice, aflată în spatele Reginei, şi-a acoperit faţa cu partitura pentru a-şi ascunde lacrimile.

La ceremonie, pe acelaşi rând cu Elisabeta a II-a s-au aşezat Prinţul Charles şi Camilla, dar şi prinţesa Anne şi sotul acesteia. Monarhul a surprins însă pe toată lumea când a ales să vină la eveniment în maşină cu Prinţul Andrew. Decizia vine după ce Ducele de York a scăpat de procesul civil în care era acuzat de viol de o victimă a lui Jeffrey Epstein, după ce i-ar fi plătit acesteia 16 milioane de dolari. 

Pe acelaşi subiect

Decoraţiunile au fost şi ele realizate sub supravegherea suveranei. Florile roşii, albe şi albastre au fost orhidee folosite în buchetul de mireasă al Reginei în 1947, printre care s-a regăsit o plantă marină Eringium, pentru a marca dragostea pentru mare şi cariera în Marină a Prinţului Philip.  

Elisabeta a II-a a ales să îşi facă intrarea şi să părăsească Westminster Abbey prin intrarea laterală pentru a parcurge o distanţă cât mai mică pe jos. Pe intrarea principală, vedete au fost Ducii de Cambridge, care au venit însoţiţi doar de George şi Charlotte. Cel mai mic dintre copii, Louis a rămas acasă. Prinţul Harry şi Meghan Markle au fost alţi absenţi de marcă de la eveniment.

La slujba religioasă au participat şi Principesa Margareta şi Principele Radu, alături de reprezentanţi ai Caselor Regale din toate părţile globului. Feţelor regale li s-au alăturat politicieni britanici, reprezentanţi ai forţelor armate sau poliţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Regina Elisabeta a II-a, în lacrimi la slujba de comemorare a Prinţului Philip