Antena Meniu Search
x

Regina Elisabeta a II-a, un ultim gest de iubire pentru Prinţul Philip. I-a lăsat o scrisoare pe sicriu, semnată cu numele său de alint

73 de ani de iubire şi de respect pentru Regină şi pe Prinţul Philip. Aşa că nu e de mirare că moartea jumătăţii sale a lăsat un gol uriaş în inima Elisabetei a II-a.

de Monica Palade

la 18.04.2021, 09:34

Regina Elisabeta a II-a, un ultim gest de iubire pentru Prinţul Philip. I-a lăsat o scrisoare pe sicriu, semnată cu numele său de alint - Profimedia

După ce înainte de înmormântare, Regina i-a adus un ultim omagiu cu una dintre cele mai frumoase fotografii în care apăreau amândoi fericiţi şi zâmbitori, în ziua înmormântării aceasta a mai făcut un gest emoţionant şi plin de iubire.

Pe sicriul unde erau așezate sabia, chipiul de comandant al marinei militare şi o jerbă de flori, Regina a lăsat o scrisoare pentru jumătatea sa, pe care a semnat-o cu numele de alin, cu care Prinţul Philip i se adresa: „Lilibeth”.

Ultima epistolă a fost aşezată chiar la începutul slujbei, însă conţinutul său nu a fost făcut public de către Palatul Buckingham pentru că era o chestiune privată şi intimă.

Imaginea Reginei singură în Capela St. George a înduioşat o lume întreagă

Imaginea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii stând singură în Capela St. George, în ziua în care şi-a condus partenerul de viaţă pe ultimul drum a înduioşat o lume întreagă. Fotografia care nu a putut lăsa pe nimeni indiferent a stârnit emoţii extrem de puternice, fiind şi un simbol al vremurilor dure pe care le trăim în aceste momente.

După procesiunea de opt minute și slujba de 50 de minute, sicriul său a fost coborât în cripta regală. Un cântec a fost interpretat de un cimpoier solitar din Regimentul Regal al Scoției, apoi gorniștii Marinei Regale i-au dat ultimul onor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Regina Elisabeta a II-a, un ultim gest de iubire pentru Prinţul Philip. I-a lăsat o scrisoare pe sicriu, semnată cu numele său de alint