Antena Meniu Search
x

Sărbătoare la Palatul Buckingham! Regina Elisabeta a Marii Britanii a împlinit 91 de ani!

A sărbătorit în familie, într-un cadru restrâns, la Palatul Buckingham. Marea petrecere va fi la vară, cum este tradiţia. Cel mai longeviv suveran din istorie a împlinit şi 65 de ani de domnie.

Vezi și

A sărbătorit în familie, într-un cadru restrâns, la Palatul Buckingham. Marea petrecere va fi la vară, cum este tradiţia. Cel mai longeviv suveran din istorie a împlinit şi 65 de ani de domnie.

Nu avea nici 26 de ani când a fost încoronată. Elizabeth Alexandra Mary, pe numele complet, a devenit regina Elisabeta a doua a Marii Britanii. Astăzi, suverana a ajuns la 91 de ani şi, ca în fiecare an, s-au auzit 41 de salve de tun în Hyde Park şi alte 62, în Turnul Londrei.

Petrecerea regală va fi însă la vară, pentru că aşa este tradiţia, de frica ploii londoneze.

Astăzi, regina sărbătoreşte doar cu apropiaţii. Cu prinţul consort, copiii, nepoţii şi strănepoţii, la Palatul Buckingham.

De altfel, are mai multe motive de bucurie. Tot anul acesta, Elisabeta a celebrat şi jubileul de safir. Adică 65 de ani de domnie, ceea ce înseamnă că este cel mai longeviv suveran din istoria Marii Britanii.

La ceremonie, regina a purtat bijuteria cu safir dăruită de tatăl ei, regele George al VI-lea.

Este supranumită Elisabeth the Silent - Elisabeta cea Tăcută - pentru că nu a dat niciun interviu în viaţa ei, dar popularitatea sa nu a avut de suferit. Regina a păstrat mereu distanţa faţă de jurnalişti, dar a acceptat să joace în spectacolul din deschiderea Jocurilor Olimpice, alături de James Bond.

La 91 de ani, a rămas la fel de activă, deşi, în ultima vreme, multe dintre obligaţiile sale oficiale au fost cedate celorlalţi membri ai familiei regale, ducii de Cambridge sau Prinţul Charles, moştenitorul tronului, care o reprezintă în călătoriile în străinătate.

Elisabeta a doua a Marii Britanii are 4 copii, 8 nepoţi şi 5 strănepoţi. A avut 13 prim-miniştri de când a devenit regină şi este monarhul a 16 ţări.

Stă pe tron de 28.816 zile. Are o avere estimată la 340 de milioane de lire sterline, pentru care plăteşte impozit statului din 1993. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Sărbătoare la Palatul Buckingham! Regina Elisabeta a Marii Britanii a împlinit 91 de ani!