Galerie foto

Regina Elisabeta, prima fotografie după funeraliile prinţului Philip

De Larisa Andreescu.
Publicat: 28.04.2021, 15:47.
Actualizat: 28.04.2021, 15:58

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi-a reluat activitatea şi a realizat o videoconferinţă pe Zoom de la Castelul Windsor, pentru prima dată de la moartea soțului ei, Prinţul Philip, ducele de Edinburgh.

Regina Elisabeta

Regina Elisabeta, prima fotografie după funeraliile prinţului Philip

Profimedia

Suverana, în doliu după moartea soţului ei prinţul Philip, a avut marţi prima apariţie publică (dar virtuală) de la funeraliile ducelui de Edinburgh.

Regina, prima apariţie publică după funerariile soţului său

Citește și:

Surâzătoare şi îmbrăcată într-o rochie albastră cu flori și un șirag de perle la gât, Regina în vârstă de 95 de ani a ţinut două videoconferinţe pe platforma Zoom, de la Castelul Windsor. Ea le-a primit în audienţă pe ambasadoarea Letoniei, Ivita Burmistre, şi pe cea a Coastei de Fildeş, Sara Affoué Amani, care se aflau la Palatul Buckingham, a indicat contul de Twitter oficial al familiei regale.

De asemenea, suverana a sărbătorit săptămâna trecută prima aniversare fără cel pe care l-a numit "forţa" şi "susţinerea" sa, de la căsătoria sa în noiembrie 1947 şi încoronarea din iunie 1953.

Familia regală s-a adunat pentru un ultim rămas bun de la prințul Philip, în data de 17 aprilie când a fost organizată înmormântarea ducelui de Edinburgh, la capela Sf. Gheorghe, unde regina a fost fotografiată stând singură, potrivit news.ro.

S-a întors la muncă la doar patru zile după moartea sa și a organizat primul său eveniment în persoană pe 13 aprilie - o audiență cu Earl Peel, care şi-a anunţat renunțarea la rolul său de Lord Chamberlain. A doua zi, ea l-a întâmpinat pe baronul Parker ca noul Lord Chamberlain.

Regina și-a folosit cea de-a 95-a aniversare, care a avut loc la doar 12 zile după ce a murit ducele, pentru a împărtăși un mesaj mulțumindu-le celor care au adus un omagiu soţului său, menţionând că atât ea, cât întreaga familie se află într-o „perioadă de mare tristețe”, dar au fost mângâiați de cuvinte de laudă pentru Duce.

„Am fost profund emoționați și continuăm să ne reamintim că Philip a avut un impact atât de extraordinar asupra nenumăratelor persoane de-a lungul vieții sale”, a adăugat ea.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.