Antena Meniu Search
x

Galerie foto Regina Elisabeta, prima fotografie după funeraliile prinţului Philip

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi-a reluat activitatea şi a realizat o videoconferinţă pe Zoom de la Castelul Windsor, pentru prima dată de la moartea soțului ei, Prinţul Philip, ducele de Edinburgh.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 28.04.2021, 15:58

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Suverana, în doliu după moartea soţului ei prinţul Philip, a avut marţi prima apariţie publică (dar virtuală) de la funeraliile ducelui de Edinburgh.

Regina, prima apariţie publică după funerariile soţului său

Surâzătoare şi îmbrăcată într-o rochie albastră cu flori și un șirag de perle la gât, Regina în vârstă de 95 de ani a ţinut două videoconferinţe pe platforma Zoom, de la Castelul Windsor. Ea le-a primit în audienţă pe ambasadoarea Letoniei, Ivita Burmistre, şi pe cea a Coastei de Fildeş, Sara Affoué Amani, care se aflau la Palatul Buckingham, a indicat contul de Twitter oficial al familiei regale.

De asemenea, suverana a sărbătorit săptămâna trecută prima aniversare fără cel pe care l-a numit "forţa" şi "susţinerea" sa, de la căsătoria sa în noiembrie 1947 şi încoronarea din iunie 1953.

Pe acelaşi subiect

Familia regală s-a adunat pentru un ultim rămas bun de la prințul Philip, în data de 17 aprilie când a fost organizată înmormântarea ducelui de Edinburgh, la capela Sf. Gheorghe, unde regina a fost fotografiată stând singură, potrivit news.ro.

S-a întors la muncă la doar patru zile după moartea sa și a organizat primul său eveniment în persoană pe 13 aprilie - o audiență cu Earl Peel, care şi-a anunţat renunțarea la rolul său de Lord Chamberlain. A doua zi, ea l-a întâmpinat pe baronul Parker ca noul Lord Chamberlain.

Regina și-a folosit cea de-a 95-a aniversare, care a avut loc la doar 12 zile după ce a murit ducele, pentru a împărtăși un mesaj mulțumindu-le celor care au adus un omagiu soţului său, menţionând că atât ea, cât întreaga familie se află într-o „perioadă de mare tristețe”, dar au fost mângâiați de cuvinte de laudă pentru Duce.

„Am fost profund emoționați și continuăm să ne reamintim că Philip a avut un impact atât de extraordinar asupra nenumăratelor persoane de-a lungul vieții sale”, a adăugat ea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Regina Elisabeta, prima fotografie după funeraliile prinţului Philip