Antena Meniu Search
x

Video Jubileul de Platină al reginei Angliei a ajuns la final. Retrospectiva celor patru zile de sărbătoare ale britanicilor

Britanicii au organizat cea mai mare petrecere din lume pentru regina lor. Timp de 4 zile milioane de oameni au participat la evenimente în tot Regatul Unit pentru a celebra cei 70 de ani de domnie ai Elisabetei a doua. Punctul final al ceremoniilor a fost un carnaval uriaş la Londra. Mai mult absentă de la ceremonii din cauza problemelor de sănătate, regina Eisabeta a doua a apărut pentru scurt timp la balconul palatului Buckingham pentru a saluta mulţimea.

de Redactia Observator

la 06.06.2022, 21:53

Vezi și

După patru zile şi patru nopţi de distracţie ca-n poveştile cu prinţi şi prinţese, ceremoniile dedicate Jubileului de Platină s-au încheiat cu un uriaş carnaval. Maşini clasice britanice, care alegorice, marionete uriaşe, dansatori şi artişti au defilat prin faţa miilor de spectatori. 

La parada plină de culoare a fost adusă şi caleaşca de aur, în care regina s-a plimba prin Londra în ziua încoronării sale, în 1953. De această dată, suverna s-a plimbat în caleşcă sub formă de hologramă. Din cauza vârstei înaintate şi a problemelor de sănătate, Elisabeta a doua este văzută foarte rar în public.

Carnavalul, dar şi întregul Jubileu, s-au vrut o celebrare a stilului de viaţă britanic şi a istoriei Regatului Unit din anii de domnie ai Elisabetei a doua. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Organizatorii au pregătit 7 care alegorice,  reprezentând cele 7 decenii de domnie ale suveranei. Din carul dedicat anilor 90 nu au lipsit supermodele precum Kate Moss sau Naomi Campbell.  

Jubileu ca-n poveşti pentru regina Elisabeta a II-a

Unul dintre strănepoţii reginei este însă vedeta Jubileului de Platină.  Prinţul Louis, fiul cel mic al ducilor de Cambridge, în vârstă de 4 ani, nu a stat o clipă locului. Plictisit să stea în loja regală, micul prinţ a oferit propriul spectacol. Şi-a tras de păr verişoarele, s-a strâmbat la mama sa, care îi spunea ce să facă

În cele din urmă s-a refugiat în braţele bunicului, prinţul Charles. Imaginile cu el au ajus virale şi mulţi îl compară acum cu neastâmpăratul Kevin, celebrul personaj din "Singur Acasă". 

Nici strănepoatele Reginei nu s-au lăsat mai prejos. Mia, în vârstă de 8 ani, şi Lena, în vârstă de 3 ani, au fost surprinse ciondănindu-se în Loja Regală.

Onoarea de a încheia procesiunea i-a revenit lui Ed Sheeran care a cântat unul din hiturile sale pe scena din faţa palatului Buckingham. A urmat momentul pe care îl aştepta mulţimea, deşi nimeni nu era sigur că va avea loc.

Elisabeta a II-a, 70 de ani pe tronul Regatului Unit

La finalul carnavalului, în balconul palatului Buckingham şi-a făcut apariţia regina. înconjurată doar de câţiva membri ai familiei sale. Printre ei se aflau moştenitorul coroanei, Charles, şi alţi doi viitori regi, nepotul William şi strănepotul George. 

După ovaţiile urmate de imnul de stat britanic, cântat de mulţime în onoarea sa, regina s-a retras. De pe scenă a răsunat un hit al grupului Abba, cu un titlu cum nu se poate mai potrivit: "Dancing Queen". "Chiar dacă n-am putut asista personal la toate evenimentele, am fost cu inima alături de voi toţi", spune un comunicat al reginei, publicat la finalul Jubileului. 

Sondajele arată că, şi la 70 de ani de la încoronare,  majoritatea britanicilor doresc menţinerea monarhiei iar admiraţia pentru Elisabeta a Doua este aproape unanimă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Jubileul de Platină al reginei Angliei a ajuns la final. Retrospectiva celor patru zile de sărbătoare ale britanicilor