Antena Meniu Search
x

Video Reguli noi pentru călătorie în Europa: Certificatul verde devine o necesitate în mai multe ţări

Toamna vine cu reguli noi de călătorie în Europa. Spania a introdus Bucureşti şi judeţul Ilfov pe lista roşie, iar Bulgaria nu ne mai primeşte fără certificatul verde. Se schimbă şi regulile de călătorie în interiorul Italiei, acelaşi certificat verde este necesar atunci când vrem să circulăm între o regiune şi alta a ţării.

de Simona Moloiu

la 30.08.2021, 21:32

Vezi și

Bucureşti şi Judeţul Ilfov au ajuns pe lista roşie în Spania din cauza creşterii numărului de cazuri de coronavirus. Se poate călători în statul iberic cu certificatul verde, care arată că v-aţi vaccinat, aţi avut boala sau aveţi un test negativ.

Regula e valabilă pentru toţi cei care au domiciliul în Bucureşti şi Judeţul Ilfov. Certificatul e cerut la îmbarcarea în avion sau autocar. Şi cine merge în insulele Canare trebuie să prezinte la momentul sosirii la hotel un test PCR sau test antigen negativ, realizat cu cel mult 72 de ore înainte de momentul cazării. Sunt exceptaţi copiii sub şase ani şi cei care sunt vaccinaţi sau au trecut prin boală în ultimele 6 luni. 

Cu certificatul verde în Bulgaria

Schimbări şi în Bulgaria. De miercuri, vor putea trece graniţa fără restricţii doar cei care prezintă la graniţă certificatul verde. Altfel, stau 10 zile în carantină. Nu sunt obligaţi să prezinte Certificatul Verde copiii până în 12 ani sau cei care sunt doar în trecere pe teritoriul statului vecin.  

Pe acelaşi subiect

Şi Italia are noi reguli de deplasare, de această dată în interiorul ţării. Fără certificatul verde nu veţi fi lăsaţi să urcaţi în tren, avion, autobuz sau feribot, atunci când călătoriţi dintr-o regiune în alta. 

Singurele excepţii.... 

Cornelia Crîşmaru, corespondent Italia: "Călătorii vor avea acces fără Green Pass în toate mijlocele de transport local, tramvai sau metrou, de exemplu.  De asemenea, copiii sub 12 ani și persoanele care nu pot fi vaccinate din motive de sănătate vor putea merge cu autobuzul, trenul, avionul şi feribotul, fără Certificatul Verde, ci pot circula pe unul certificat medical eliberat de medicul de familie".  

Mulţi dintre localnici şi turişti s-au obişnuit deja cu prezenţa certificatului verde în viaţa lor. Deja au nevoie de el când merg la restaurant, săli de fitness sau evenimente sportive. 

"Dacă au Certificatul Verde, atunci pot mânca înăuntru, dar, dacă nu, evident, nu îi putem lăsa în interior, pentru că trebuie să respectăm regulile", spune un angajat.

"Nu vreau să îmbolnăvesc pe nimeni. Trebuie să te gândeşti la alţii mai mult decât la tine:. 

De vină pentru revenirea restricţiilor - supertulpina Delta care a dus la o nouă explozie a cazurilor de coronavirus în toată lumea. Aproape jumătate de milion de oameni au fost confirmaţi cu COVID 19 în ultimele 24 de ore la nivel mondial. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Reguli noi pentru călătorie în Europa: Certificatul verde devine o necesitate în mai multe ţări