Antena Meniu Search
x

Țările din Uniunea Europeană pregătesc măsuri pentru relansarea economiei

Spania respiră. Milioane de muncitori s-au întors azi la muncă, după ce autorităţile au anunţat că ţara a depăşit vârful pandemiei. Numărul de decese şi cazuri noi a scăzut uşor, însă aglomeraţia din mijloacele de transport în comun pune decizia sub semnul întrebării.

de Redactia Observator

la 13.04.2020, 22:07

Vezi și
  • Milioane de spanioli au reînceput munca, în ciuda pandemiei de coronavirus.
  • Premierul Bulgariei recomandă afaceriștilor să-și vândă mașinile pentru a plăti muncitorii.

Spania respiră. Milioane de muncitori s-au întors azi la muncă, după ce autorităţile au anunţat că ţara a depăşit vârful pandemiei. Numărul de decese şi cazuri noi a scăzut uşor, însă aglomeraţia din mijloacele de transport în comun pune decizia sub semnul întrebării. O măsură similară va intra în vigoare de mâine şi pentru angajaţii magazinelor mici din Austria şi Italia. 

"Învingem virusul! Acesta este leacul împotriva virusului".

Zeci de locuitori din Palermo au încercat să păcălească vigilenţa autorităţilor în ziua de Paşte. Părinţi, bunici şi copii au încins grătare pe acoperişurile blocurilor, au dansat şi au cântat cât i-a ţinut glasul.

În urma sesizărilor vecinilor, un elicopter al poliţiei a sosit la faţa locului şi i-a obligat pe petrecăreţi să se întoarcă în case.

Acţiunile inconştiente vin la scurt timp după prelungirea stării de urgenţă până pe 3 mai, în Peninsulă. Chiar dacă Italia rămâne în carantină, magazinele pentru copii şi librăriile se vor redeschide mâine în Italia.

Deşi în Regatul Unit se înregistrează cel mai mare număr de infecţii zilnice din Europa, britanicii continuă să ignore avertismentele. Un bărbat le-a spus oamenilor legii că a condus peste 270 de kilometri pentru a scăpa de soţie şi copii de Paşte, în vreme ce un alt individ a ieşit din casă pentru a-şi cumpăra o barcă. În timpul nopţii, un grup de peste 15 petrecăreţi a fost arestat după ce a încins un foc de tabără pe şosea.

În Franţa, Emmanuel Macron se pregăteşte să înăsprească restricţiile, în timp ce, în Germania, parlamentarii pun presiune pe Merkel să redeschidă economia după o nouă scădere a numărului de cazuri.

În Spania, ţara cea mai afectată de pandemie în Europa, milioane de angajaţi din industrie şi construcţii s-au întors azi la muncă. Poliţia a împărţit zeci de mii de măşti pe străzi şi s-au asigurat că oamenii respectă distanţarea socială.

În trafic, însă, pare că s-a dat timpul înapoi. Maşinile au circulat din nou bară la bară în marile oraşe.

"Este incredibil! Este incredibil Pentru că înseamnă că nu ştim ce avem de făcut".

Austria va redeschide de mâine magazinele a căror suprafaţă este mai mică de 400 de metri pătraţi. Iar de miercuri, creşele, grădiniţele şi școlile primare din Danemarca se vor redeschide. Ţările nordice, cu excepţia Suediei, au fost printre primele din Europa care au intrat în carantină, la începutul lunii martie.

"Când te uiţi la alte ţări şi vezi ce măsuri iau ele ai senzaţia că guvernul suedez nu face mare lucru pentru cetăţenii săi".

Experţii spun că redeschiderea economiei e prematură.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Premierul Bulgariei a găsit o soluţie inedită pentru ca angajaţii să îşi primească salariile şi pe timpul crizei. Boyko Borisov le-a cerut oamenilor de afaceri bulgari să își vândă maşinile de lux pentru a-şi plăti salariaţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Țările din Uniunea Europeană pregătesc măsuri pentru relansarea economiei