Antena Meniu Search
x

Reședința oficială a prim-ministrului Franţei, vandalizată de doi activişti de mediu. Au stropit cu vopsea intrarea principală

Doi activişti pentru climă au stropit cu vopsea intrarea principală în reşedinţa oficială a prim-ministrului Franţei în cadrul unui protest faţă de ceea ce gruparea Derniere Renovation a numit "crimele climatice" comise de statul francez, informează Reuters, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 04.01.2023, 17:51

Reședința oficială a prim-ministrului Franţei, vandalizată de doi activişti de medi
Reședința oficială a prim-ministrului Franţei, vandalizată de doi activişti de mediu - Twitter / Sudouest

Imaginile surprinse în timpul protestului îi arată pe poliţişti în timp ce arestează doi protestatari, care purtau tricouri cu sloganul "Cine e vinovat?". Într-un comunicat oficial, gruparea Derniere Renovation a declarat că statul francez a eşuat în atingerea obiectivelor asumate pentru a combate schimbările climatice.

Guvernul francez, obligat să plătească 10 milioane de euro pentru poluare

Deocamdată nu există o reacţie oficială din partea biroului de presă al prim-ministrului Franţei, Elisabeth Borne. Cea mai înaltă instanţă administrativă din Franţa a ordonat anul trecut statului francez să plătească două amenzi de 10 milioane de euro pentru faptul că nu a reuşit să amelioreze calitatea aerului în marile oraşe.

Cele două amenzi au fost acordate după ce o altă amendă de 10 milioane de euro a fost impusă din aceleaşi motiv în 2021. În 2017, aceeaşi instanţă a somat Guvernul de la Paris să reducă nivelurile de dioxid de azot şi particule fine în peste 12 zone ale ţării pentru a respecta standardele europene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Stiri externe » Reședința oficială a prim-ministrului Franţei, vandalizată de doi activişti de mediu. Au stropit cu vopsea intrarea principală