Antena Meniu Search
x

Scoția prelungește restricțiile impuse din cauza coronavirusului, după ultimul raport de decese și infectări

Autoritățile din Marea Britanie au dat publicități ultimul raport legat de evoluția pandemiei de coronavirus.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 07.05.2020, 17:28

Marea Britanie are peste 30.000 de decese provocate de coronavirus
Numărul de infectări noi cu coronavirus este în creștere în Marea Britanie - Hepta
  • Marea Britanie a ajuns la peste 30.500 de decese provocate de coronavirus.
  • Premierul Scoției consideră că o relaxare a restricțiilor impuse ar fi catastrofală.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 464 de decese provocate de coronavirus în Marea Britanie.

Conform The Sun, au fost 383 de decese în Anglia, printre care și cel al unui tânăr de 28 de ani care nu avea alte probleme medicale, 59 de decese în Scoția, 18 decese în Țara Galilor și patru decese în Irlanda de Nord. 

În aceste condiții, Marea Britanie a ajuns la 30.540 de decese provocate de coronavirus, fiind cea mai afectată țară din Europa, peste Italia, 29.684 de decese, Spania, 26.070 de decese, și Franța, 25.809 decese.

Sursa amintită precizează că, deși este pe un trend descendent, numărul deceselor provocate de coronavirus se menține la un nivel ridicat în Marea Britanie.

Mai mult, se trage un semnal de alarmă în legătură cu creșterea numărului de infectări noi cu coronavirus.

Din acest motiv, deși Boris Johnson, premierul Marii Britanii, este așteptat să anunțe în această săptămână relaxarea unor restricții impuse, Nicola Sturgeon, premierul Scoției, a anunțat prelungirea restricțiilor cu trei săptămâni, până cel puțin la 1 iunie, pentru protejarea populației.

"Ridicarea restricțiilor ar putea avea un efect catastrofal. Nu cred că este sigur, în acest moment, să încurajăm oamenii să revină la muncă, să meargă la terase sau să folosească în exces transportul în comun. Progresul făcut în lupta pentru combaterea coronavirusului este unul fragil. Estimările noastre arată că încă mai sunt foarte mulți oameni infectați în Scoția și o relaxare a restricțiilor la momentul actual ar fi o măsură foarte riscantă", a fost mesajul transmis de Nicola Sturgeon, premierul Scoției.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Scoția prelungește restricțiile impuse din cauza coronavirusului, după ultimul raport de decese și infectări