Antena Meniu Search
x

Revolta Wagner nu i-a încurcat. Ruşii anunţă că nu au nevoie de mobilizare "azi şi în viitorul apropiat" pentru a înlocui mercenarii

Război în Ucraina. Rusia nu are ”nicio nevoie de mobilizare azi şi în viitorul apropiat” pentru a înlocui membrii grupării paramilitare ruse Wagner - care nu mai luptă în Ucraina -, anunţă luni preşedintele Comisiei Apărării din Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, Andrei Kartapolov, relatează AFP, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 03.07.2023, 17:05

Revolta Wagner nu i-a încurcat. Ruşii anunţă că nu au nevoie de mobilizare "azi şi în viitorul apropiat" pentru a înlocui mercenarii
- Profimedia

”Preşedintele Federaţiei ruse (Vladimir Putin) a spus în mod clar, inteligibil şi specific că nu va avea loc nicio nouă mobilizare”, declară el agenţiei oficiale ruse de presă Tass. ”Nu există nicio nevoie de mobilizare azi şi în viitorul apropiat”, subliniază Andrei Kartapolov. Potrivit acestui fost comandant militar, ”nu există nicio ameninţare a scăderii potenţialului de luptă” pe termen mediu.

Moscova dispune de efective, în cadrul forţelor armate, pentru a înlocui mercenarii Wagner, susţin oficialii ruşi

Moscova dispune de efective, în cadrul forţelor armate, pentru a înlocui mercenarii Wagner, subliniază el. ”La momentul rebeliunii (abandonate), nu exista niciun combatant din gruparea Wagner în prima linie. Ei erau toţi în tabere”, dă asigurări Andrei Kartapolov.

Şeful grupării paramilitare ruse Wagner Evgheni Prigojin a acceptat, după rebeliunea sa efemeră, să se exileze în Belarus, în urma unei medieri a Minskului, aliatul Moscovei. Potrivit acestui acord, combatanţii Wagner au de ales să plece în Belarus, să se angajeze în armata rusă sau să întoarcă la viaţa civilă. Evgheni Pribojin a dat asigurări că rebeliunea nu viza răsturnarea puterii, ci salvarea Wagner de la desfiinţare de către Statul Major rus, pe care-l acuză de incompetenţă în conflictul din Ucraina.

La 13 iunie, cu câteva zile înainte de rebeliunea grupării paramilitare, Vladimir Putin anunţa, într-un interviu acordat unor jurnalişti, că ”deciziile cu privire la mobilizare” sunt luate ”în funcţie de obiectivele pe care noi ni le stabilim, dar nu există o astfel de nevoie acum”, potrivit site-ului Kremlinului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri externe » Revolta Wagner nu i-a încurcat. Ruşii anunţă că nu au nevoie de mobilizare "azi şi în viitorul apropiat" pentru a înlocui mercenarii