Antena Meniu Search
x

Risc mare de incendii de vegetație în Grecia. MAE a emis o atenționare de călătorie

Risc ridicat de incendii de vegetație, în Grecia, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Atenţionarea de călătorie este valabilă pentru mai multe zone și insule din Republica Elenă.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 14.09.2019, 07:42

Risc de incendii de vegetație în Grecia
Se menține riscul de incendii de vegetație în Grecia - pixabay.com

Risc ridicat de incendii de vegetație, în Grecia, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Atenţionarea de călătorie este valabilă pentru mai multe zone și insule din Republica Elenă.

Potrivit MAE, Secretariatul General de Protecție Civilă din Grecia avertizează că se menține riscul ridicat al incendiilor de vegetație (grad 4 din 5), pentru data de 14 septembrie 2019, pe fondul persistenței temperaturilor ridicate și a intensificărilor de vânt.

Zonele vizate sunt Attica, Viotia, Korinthia, Argolida, Lakonia, Fthiotida, Arkadia, Messinia, Insula Creta, Insula Evia, Insula Limnos, Insula Lesvos, Insulele Ciclade, Insula Samos, Insula Ikaria, Insulele Sporade, Insula Skyros, jud. Evros, Insula Samothraki și Insula Chios.

Potrivit greekreporter.com, în după-amiaza zilei de vineri un bărbat din Krestena, vestul Peloponezului, a murit după ce un incendiu uriaș a cuprins zona în care locuia.

Victima, de 57 de ani, încerca să ajute pompierii și vecinii în lupta cu flăcările atunci când s-a intoxicat cu fum și a leșinat, fiind găsit mort mai târziu.

Un pot suna românii pentru ajutor

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Elenă: +302106728879 și cel al oficiului consular la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Atena: +306978996222 și cel al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076. 

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://infocrisis.gov.gr/?lang=en,  pentru situații de criză pe teritoriul Republicii Elene, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Risc mare de incendii de vegetație în Grecia. MAE a emis o atenționare de călătorie