Antena Meniu Search
x

Român amendat în Italia pentru că a furat pietricele de pe plajă. Le vindea pe Internet

Un cetăţean român a fost prins de autorităţile italiene în timp ce se întorcea din Sardinia, în oraşul Ferrera acolo unde locuieşte. În bagajul pe care îl avea cu el, românul luase de pe plaja Capo Pecora din Buggeru mai multe pietricele.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 06.09.2021, 16:41

Nisip pe plaja din Sardinia - foto ilustrativ
Nisip pe plaja din Sardinia - foto ilustrativ - Profimedia

Furtul nisipului alb de aici, dar şi a pietricelelor este pedepsit încă de acum doi ani, deoarece plajele riscau, pur şi simplu, să dispară. Iar mulţi turişti plecau acasă cu mari cantităţi de nisip sau pietricele, pe care apoi îl vindeau pe Internet, potrivit La Nuova Ferrera.

Cetățeanul român care locuiește în Ferrara a fost prins cu pietre în bagajele sale, la oprirea în portul Olbia. Un caz asemănător s-a petrecut în trecut, când doi francezi au fost prinşi în timp ce luaseră în portbagajul maşinii lor o cantitate considerabilă de nisip alb pe care ulterior să îl vândă. Cei doi au susţinut în acel moment că cele 40 de kilograme de nisip au fost luate drept "amintire". Şi un turist britanic a avut parte de o astfel de experienţă după ce a fost prins că a furat nisip de pe aceeaşi plajă.

Presa locală din Sardinia informează că s-au aplicat amenzi în valoare de până la 3.000 de euro pentru turiștii care au luat nisip și scoici de pe plajă. Autoritățile locale transmit că în 2021, un total de 41 de persoane au fost sancționate după ce au furat de pe plajă aproximativ 100 de kilograme de nisip și scoici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Român amendat în Italia pentru că a furat pietricele de pe plajă. Le vindea pe Internet