Antena Meniu Search
x

Român arestat în legătură cu o crimă comisă acum 19 ani, când ar fi înjunghiat de zeci de ori un italian

Un român de 64 de ani a fost arestat la Verona, în legătură cu o crimă pe care ar fi comis-o în urmă cu 19 ani, când ar fi înjunghiat un italian de 70 de ani.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 13.05.2020, 18:33

Românul l-ar fi ucis pe italian în casa acestuia din Verona
Românul a fost încarcerat în cea mai cunoscută închisoare din Roma - TG Verona
  • Românul l-ar fi ucis pe italian în 2001.
  • Crima ar fi fost comisă în Verona.

Ion Lăcanu l-ar fi ucis pe Antonio Schiesaro, 70 de ani, în mai 2001, într-o casă aflată pe via don Nicola Mazza, din Veronetta, cartier celebru din orașul Verona.

Conform TG Verona, victima ar fi fost găsită în propria locuință, într-o baltă de sânge.

Ancheta a scos la iveală că Antonio fusese înjunghiat de 70 de ori, cu o foarfecă, în special în zona gâtului și a spatelui.

Deși au adunat numeroase probe, inclusiv din zona băii, unde criminalul s-ar fi spălat pentru a șterge urmele, anchetatorii au bătut ani buni pasul pe loc în căutarea celui care a comis abominabila crimă.

Ancheta a fost îngreunată din cauza stilului de viață al italianului. Acesta obișnuia să meargă cu mașina în apropierea gării din Verona și să atragă oameni ai străzii pe care apoi îi ducea acasă pentru a întreține relații intime cu ei, oferindu-le în schimb cazare și ospitalitate.

Din acest motiv, foarte multe persoane i-ar fi trecut pragul casei.

În cele din urmă, grație unei reanalize a dosarelor vechi rămase cu autor necunoscut, grație probelor ADN și metodelor moderne de analiză a probelor, anchetatorii au ajuns la românul Ion Lăcanu.

Românul a fost capturat în zona Ostia, unde se refugiase într-un camping, și încarcerat la Regina Coeli, cea mai cunoscută închisoare din Roma, capitala Italiei.

Ion Lăcanu riscă ani grei de închisoare pentru crima violentă pe care ar fi comis-o.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Român arestat în legătură cu o crimă comisă acum 19 ani, când ar fi înjunghiat de zeci de ori un italian