Video Mii de oameni au ieșit în stradă în Marea Britanie, în semn de solidaritatea cu imigranții: "Spuneți tare și clar: Refugiații sunt bineveniți!"
Revoltă şi contra-revoltă în Marea Britanie. Mii de oameni au ieşit în stradă în semn de solidaritate cu imigranţii care sunt contestaţi de o altă parte a societăţii. Poliţiştii rămân însă în stare de alertă şi se tem că manifestaţiile nu s-au încheiat.
"Spuneţi tare şi clar: Refugiaţii sunt bineveniţi!". Sub acest slogan au mărşăluit zeci de mii de oameni în tot Regatul, pentru a combate cel mai mare protest planificat de extrema-dreaptă faţă de imigranţi. În Londra, peste 10.000 de oameni au protestat paşnic în faţa unui centru pentru imigranţi.
Mii de oameni au ieşit şi în Liverpool, oraşul cu cele mai multe cereri de azil politic din Marea Britanie
Străzile din oraş s-au umplut până la refuz de oameni - britanici şi imigranţi - speriaţi de acţiunile violente din ultimele zile.
Ooamenii s-au adunat în faţa unei foste biserici transformată în azil. Locul se afla pe lista neagră a manifestanţilor de extremă-dreapta, care ar fi vrut să-l distrugă.
- A șaptea zi de revolte violente în Marea Britanie. Demonstranţii cer expulzarea imigranţilor şi închiderea...
- Violenţele continuă în Marea Britanie. Hoteluri pentru migranţi au fost atacate. Premierul promite măsuri drastice
- Şofer român de TIR, prins în vama Nădlac II că ascundea în camion şapte migranţi din Sri Lanka
- A șaptea zi de revolte violente în Marea Britanie. Demonstranţii cer expulzarea imigranţilor şi închiderea...
- Violenţele continuă în Marea Britanie. Hoteluri pentru migranţi au fost atacate. Premierul promite măsuri drastice
- Motivul halucinant al atacului sângeros din Timişoara. Trei migranţi sirieni au înjunghiat de opt ori un irakian
În Brighton, unde doi din 10 cetăţeni sunt străini, protestatarii au manifestat paşnic în faţa unui centru pentru imigranţi. Atmosfera a fost mai mult de petrecere decât de protest.
Peste 6.000 de poliţişti au fost mobilizaţi în cele peste 100 de puncte cheie vizate de extremişti - centre pentru migranţi, moschei şi magazine străine. Autorităţile sunt în alertă. Se tem că manifestaţia paşnică ar fi liniştea dinaintea furtunii. Sentinţa a doi oameni ce au participat la violenţe a fost strigată în direct, la televizor. Guvernul de la Londra speră că astfel va descuraja protestele antimigraţie.
Regele Charles a cerut să fie informat la minut dacă violenţele se vor repeta
"Cei care ce sunt arestaţi sunt cu sutele, mulţi au fost condamnaţi, mulţi sunt în faţa judecătorului, câţiva au primit sentinţe de închisoare. Acesta este un mesaj foarte important pentru cei implicaţi. Oricine se implică în proteste haotice, indiferent de ce cerinţe au, vor simţi întreaga forţă a justiţiei", a declarat Keir Starmer, premierul Regatului Unit.
Proteste violente au izbucnit, acum 9 zile, după ce 3 fetiţe au fost înjunghiate într-un club de dans din Southport. Specialiştii spun că furia a fost amplificată de reţelele sociale, după ce mai multe informaţii false s-au viralizat. Poliţiştii au publicat pentru prima dată identitatea atacatorului - un tânăr de 19 ani, creştin, născut în oraşul Cardiff din părinţi imigranţi.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰