Antena Meniu Search
x

Încă un român este erou în Anglia! A scos din flăcări un bărbat surprins de un incendiu

Încă un român este erou în Marea Britanie, după ce a salvat un bătrân dintr-un incendiu puternic. Pentru că nu se putea deplasa, omul rămăsese captiv în locuinţa cuprinsă de flăcări.

Vezi și

Încă un român este erou în Marea Britanie, după ce a salvat un bătrân dintr-un incendiu puternic. Pentru că nu se putea deplasa, omul rămăsese captiv în locuinţa cuprinsă de flăcări. Şi n-ar fi avut nicio şansă să scape, dacă românul n-ar fi trecut întâmplător pe acolo.

Fără să stea pe gânduri, a intrat după el prin foc. Bărbatul, originar din Iaşi, este prieten cu tânărul brutar premiat de Regina Elisabeta, pentru că i-a înfruntat pe terorişti.

Unul lângă celălalt, pe patul de spital, Cristian Dumitrescu şi John Hawkins sunt mai apropiaţi ca niciodată. Britanicul îi datorează viaţa. Marţi, românul a trecut prin flăcări, ca să-l salveze din incendiu. 

"Toată încăperea era plină cu fum, erau flăcări peste tot, dar lui nu îi păsa absolut deloc. Era hotărât să mă scoată de acolo", mărturiseşte supravieţuitorul.

Taximetrist în Devon, Cristian îl cunoştea pe John, care i-a fost client. Ştia că nu poate să se deplaseze, aşa că nu a stat pe gânduri când a văzut fumul ieşind din locuinţa lui. 

În drum spre spital, Cristian a revenit astăzi la locul incendiului. Vecinii l-au recunoscut imediat. Erou în ochii lor, românul a fost copleşit de mulţumiri. 

Curajul românului l-a făcut cunoscut în toată Anglia. Cu toate acestea, spune ca nu îşi doreşte vreo răsplată. Nu este prima oară când sare în ajutorul celor fără apărare. 

Cristian Dumitrescu: "Chiar în urmă cu două săptămâni, la fel, am acordat primul ajutor unei persoane cu dizabilităţi. Mi-a spus că sunt eroul lui. Pentru mine, atât, asta contează cel mai mult!"

Cristian Dumitrescu este din Iaşi şi spune că a copilărit alături de un alt erou al Angliei. Român Florin Morariu, brutarul devenit celebru după ce, în mijlocul atentatelor din Londra, a înfruntat un terorist, lovindu-l cu un coş de pâine. Un gest pentru care a fost decorat de regina Elisabeta a II-a.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Încă un român este erou în Anglia! A scos din flăcări un bărbat surprins de un incendiu