Antena Meniu Search
x

Român din Spania, suspect de îmbolnăvire cu virusul fără leac ce a făcut prăpăd în China

Un român de 38 de ani, din Spania, este suspect de îmbolnăvire cu virusul fără leac ce a făcut prăpăd în ultima perioadă în China şi riscă să se răspândească în întreaga lume.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 31.01.2020, 16:42

Românul a început să se simtă rău după ce a călătorit în China
Medicii urmează să stabilească dacă într-adevăr românul s-a îmbolnăvit cu teribilul virus sau nu - Hepta

Un român de 38 de ani, din Spania, este suspect de îmbolnăvire cu virusul fără leac ce a făcut prăpăd în ultima perioadă în China şi riscă să se răspândească în întreaga lume.

Românul, stabilit în Malagon, provincia Ciudad Real, a călătorit de curând în China şi a început să se simtă rău după ce s-a întors în Spania.

Conform Periodico CLM, românul a fost internat în Spitalul Universitar din Ciudad Real şi supus mai multor teste, urmând ca cel mai probabil vineri seara să se anunţe dacă el s-a îmbolnăvit cu virusul fără leac sau nu.

Autorităţile locale sunt optimiste în legătură cu posibilitatea ca totul să fie o alarmă falsă precizându-se că "românul a fost în China la mai mult de o mie de kilometri de Wuhan" şi că "starea lui este bună, neînregistrându-se vreo agravare în ultimele ore".

Chiar şi aşa, românul a fost internat într-o zonă izolată a spitalului şi urmează să fie testaţi şi toţi cei care au intrat în contact cu el după întoarcerea în Spania.

Autorităţile locale anunţă că sunt pregătite să înfrunte apariţia unor eventuale cazuri de îmbolnăvire cu virusul fără leac şi atrag atenţia că, totuşi, rata mortalităţii este sub cea a gripei astfel că nu se impune alarmarea inutilă a populaţiei.

213 persoane au murit după ce s-au îmbolnăvit de virusul fără leac, înregistrându-se aproape 10.000 de cazuri de îmbolnăvire la nivel global. Comparativ, 774 de oameni au murit din cauza virusului Sars, la numai aproximativ 8.100 de cazuri de îmbolnăvire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Român din Spania, suspect de îmbolnăvire cu virusul fără leac ce a făcut prăpăd în China