Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Militar român mort într-un atentat terorist cu maşină-capcană, în Kabul

Un alt militar român şi-a pierdut viaţa în urma exploziei unei maşini-capcană, în această dimineaţă, în Kabul, la două zile de la atentatul produs lângă Ambasada României şi în care un român a murit, iar un altul a fost rănit.

de Alin Tarnovschi

la 05.09.2019 , 15:54

Militar român mort într-un atentat terorist cu maşină-capcană, în Kabul Militar român mort într-un atentat terorist cu maşină-capcană, în Kabul - Reuters

Un alt militar român şi-a pierdut viaţa în urma exploziei unei maşini-capcană, în această dimineaţă, în Kabul, la două zile de la atentatul produs lângă Ambasada României şi în care un român a murit, iar un altul a fost rănit.

Explozia a avut loc în cartierul Shash-Darak la ora locală 10:10 (08:40 în România), a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Nasrat Rahimi.

Un bilanţ provizoriu arată că zece oameni au murit, iar alţi 42 au fost răniţi în urma atentatului.

Articolul continuă după reclamă

Românul care şi-a pierdut viaţa în atacul de astăzi făcea parte din dispozitivul de securitate şi era din Buzău.

Pe acelaşi subiect

Explozia s-a produs în apropierea centrului oraşului, în apropierea cartierului general al NATO, în zona unui filtru.

Momentul exploziei de la Kabul, în care un militar român şi-a pierdut viaţa, a fost filmat.

Potrivit primelor informaţii, un terorist sinucigaş s-a aruncat în aer, în timp ce conducea maşina, în apropierea filtrului rutier.

"Un militar român şi-a pierdut viaţa astăzi, 5 septembrie, în jurul orei 11.40, în Afganistan, în timpul executării unei misiuni de patrulare mixtă în apropiere de Green Zone din Kabul.

Informații suplimentare referitoare la identitatea militarului vor fi difuzate după anunțarea familiei acestuia, conform procedurilor în vigoare.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale își exprimă regretul pentru moartea militarului român și este alături de familia îndoliată", se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Român mort într-un atac terorist, în Kabul

Premierul Viorica Dăncilă a postat un mesaj de condoleanţe, pe Facebook.

"Condoleanțe familiei soldatului român căzut astăzi la Kabul și tuturor celor care au pierdut pe cineva. Este încă o tragedie, încă un eveniment cumplit care ne îndurerează, ne zdruncină, dar ne și obligă, în egală măsură, să continuăm să condamnăm și să luptăm cu toate forțele împotriva terorismului, acest flagel menit să semene ură și teamă.

Sunt cu sufletul alături de cei aflați în durere și reiterez ferm sprijinul Guvernului României pentru acțiunile de instaurare a păcii și stabilității în Afganistan", a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.

În urmă cu două zile, respectiv pe 3 septembrie, un alt militar român şi-a pierdut viaţa, iar altul a fost rănit, după un atac terorist uriaş produs în zona Ambasadei României din Kabul.

Alin Tarnovschi Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri externe » Militar român mort într-un atentat terorist cu maşină-capcană, în Kabul