Antena Meniu Search
x

O nouă explozie puternică în Kabul, cu o mașină-capcană

O nouă explozie puternică, provocată de o mașină-capcană, a avut loc joi dimineața în centrul orașului Kabul, capitala din Afganistan. Deflagrația a avut loc în apropiere de un checkpoint.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 05.09.2019, 11:34

O nouă explozie puternică în Kabul, cu o mașină-capcană
Imagini după explozia puternică din Kabul, 3 septembrie 2019 - Zuma Press / Xinhua via Hepta

O nouă explozie puternică, provocată de o mașină-capcană, a avut loc joi dimineața în centrul orașului Kabul, capitala din Afganistan. Deflagrația a avut loc în apropiere de un checkpoint. Potrivi Al Jazeera, cel puțin nouă persoane au murit.

Explozia a avut loc în cartierul Shash-Darak la ora locală 10:10 (08:40 în România), a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Nasrat Rahimi.

Din primele informații, nouă oameni și-au pierdut viața, iar numărul răniților este de ordinul zecilor.

Potrivit news.ro, cartierul Shash-Darak, situat în centrul capitalei afgane, este protejat de numeroase checkpointuri şi găzduieşte şi sediul NDS, serviciile secrete afgane.

A doua explozie, în doar două zile

Marți, pe 3 septembrie, un diplomat român a fost ucis, iar altul - rănit, la Kabul, într-un atac terorist  care a vizat şi misiunea diplomatică a ţării noastre în Afganistan.

Bărbatul făcea parte din echipa de securitate a murit în timp ce îşi apăra colegii.

Numărul morților după explozia unei bombe la Kabul se ridică la 16, potrivit ultimului bilanţ citat de Reuters, iar numărul răniţilor este de 119.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » O nouă explozie puternică în Kabul, cu o mașină-capcană