Antena Meniu Search
x

Român reținut în Irlanda, pentru fraudă, după ce a încercat să păcălească statul cu zeci de mii de euro

Constantin I., un român de 40 de ani stabilit în Irlanda, a fost reținut de forțele de ordine, fiind acuzat că a încercat să păcălească statul cu zeci de mii de euro.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 13.07.2020, 18:27

Românul a fost reținut alături de o femeie
Românul reclamase că a fost victima unui accident de circulație în speranța că va putea obține bani de la statul irlandez - The Irish Sun
  • Românul a încercat să obțină 60.000 de euro de la statul irlandez.
  • Românul reclamase că a fost victima unui accident de circulație.

Constantin I. și-a propus să profite de o legea avantajoasă a statului irlandez și a reclamat, în 2016, că a fost victima unui accident de circulație, fiind lovit de o mașină care, ulterior, a dispărut de la locul accidentului.

Conform The Irish Sun, românul a reclamat că a rămas cu sechele semnificative și va fi obligat să se deplaseze cu cârje sau în scaun cu rotile pentru tot restul vieții.

În baza documentelor obținute în mod ilegal, românul a solicitat statului irlandez un ajutor de 60.000 de euro, urmând ca ulterior statul irlandez să recupereze banii de la șoferul care ar fi produs accidentul de circulație.

Cum însă autoritățile irlandeze nu au dat de nicio mașină care să fi fost implicată în accident, au intrat la bănuieli.

Ulterior au apărut imagini compromițătoare cu Constantin I., imagini care au întărit ipoteza că totul ar putea fi o fraudă pusă la cale de român.

Nu numai că Ioșca nu a fost surprins cu cârje sau în scaun cu rotile, dar el chiar a fost surprins mergând fără probleme sau chiar făcând jogging.

Astfel românul a fost pus în situația de a-și retrage solicitarea de a primi ajutor, iar zilele trecute chiar a fost vizitat de polițiștii irlandezi în orașul în care este stabilit, Lusk, la circa 20 de kilometri nord de Dublin.

Constantin și o româncă de 41 de ani au fost reținuți. Și-au petrecut noaptea în arest dar, după aceea, au fost puși sub acuzare și eliberați, urmând a fi cercetați în stare de libertate, pentru fraudă.

Asta în ciuda faptului că românul ar avea antecedente, respectiv alte 14 condamnări în special pentru furt și scandaluri provocate în public.

De altfel, vecinii românului din Lusk susțin că s-au săturat de scandalurile provocate de acesta și de numărul mare de momente în care au fost obligați să cheme poliția, acuzându-l pe Ioșca în special că asculta muzică tare, noaptea, sau că îi scuipa și îi înjura pe trecători.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Român reținut în Irlanda, pentru fraudă, după ce a încercat să păcălească statul cu zeci de mii de euro