Antena Meniu Search
x

Un copil român, printre victimele teribilului experiment Kentler (Video)

Un experiment teribil a avut loc timp de mai multe decenii în Berlinul de Vest. Un profesor de psihologie a dat în plasament copii ai străzii unor pedofili, sub pretextul că pot deveni părinţi iubitori. Printre cei care au trecut prin infern se află cel puţin un copil din România. Totul a avut loc cu complicitatea celor de la serviciile sociale şi a autorităţilor de atunci, care au semnat făra întrebări dosarele de adopţie.

de Redactia Observator

la 18.06.2020, 23:00

Vezi și
  • Experimentul presupunea ca mulți copii să fie dați în plasament unor persoane suspecte.
  • Victimele experimentului își cer dreptatea.

"Experimentul Kentler" a început la sfârsitul anilor '60. Un celebru sexolog german, Helmut Kentler, a venit cu ideea de a plasa copii fără adăpost sau orfani din Berlinul de Vest unor pedofili. Şi-a justificat demersul prin faptul că bărbaţii pot deveni părinţi iubitori. 

Theresa Nentwich, politolog: Era pur şi simplu convins că acei copii şi adolescenţi din familii destrămate vor avea parte de o experienţă pozitivă, care să îi ajute. Aveau un loc unde să doarmă la aceşti bărbaţi, îşi spălau hainele şi, uneori, primeau şi ceva de mâncare. În acelaşi timp, exista şi contact sexual. Era o înţelegere de tip barter. 

Serviciile sociale au semnat astfel de dosare de tutelă, iar pedofilii deghizaţi în părinţi adoptivi au primit şi indemnizaţii pentru îngrijirea copiilor. 

Totul a ieşit la iveala acum câţiva ani, când două dintre sutele de victime, printre care şi un copil din România, au vorbit despre traumele prin care au trecut. 

Marco, victimă: Abuzul sexual şi psihic era la ordinea zilei. Am fost violaţi în toate modurile. 

Sven, victimă din România: Cu mine, de la 5 ani la 14 ani, cu el de la 6 la 17 ani. O dată pe săptămână. 

Pentru a-i proteja identitatea tânărului român, reporterii îi spun Sven. Pedofilul în casa căruia a ajuns l-a văzut într-un spital, unde ajunsese de pe străzi. 

Sven, victimă din România: Practic, peste noapte, cum am mai spus, l-am văzut pe acest bărbat de 3-4 ori cât am fost în spital, înainte de a-l cunoaşte personal. Au trecut câteva luni şi apoi m-am trezit cu el la casa de copii.

Din orfelinat a ajuns în patul pedofilului. Abuzurile au început în 1989. Nici acum nu a reuşit să treacă peste aceste traume, deşi au trecut 30 de ani. Locuieşte singur într-un mic apartament şi este şomer. 

Theresa Nentwich, politolog: Au fost abuzuri sexuale, copiii erau neglijaţi, erau izolaţi de lumea înconjurătoare, pur şi simplu li s-a luat dreptul la copilărie. 

Celebrul sexolog german a încercat până în 1996 să-i convingă pe cei de la Universitatea din Hanovra că pedofilia trebuie legalizată. Nu s-a lovit de opoziţia niciunui coleg.

Helmut Kentler a murit în 2008. El nu a fost niciodată anchetat de autorităţile germane. Nici complicii săi nu au fost vreodată traşi la răspundere. Victimele cer acum, din nou, să li se facă dreptate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Un copil român, printre victimele teribilului experiment Kentler (Video)