Antena Meniu Search
x

O româncă de 59 de ani s-a dus în Italia, chemată de un bărbat, pe Facebook, şi după trei zile a leşinat pe stradă

O româncă de 59 de ani s-a dus în Italia, chemată de un bărbat, pe Facebook, şi după trei zile a leşinat pe stradă. Femeia a sosit în Italia duminică, cu autocarul, având o întâlnire cu omul care i-a promis să înceapă o nouă viață şi i-a garantat un loc de muncă.

Românca a fost abandonată
O româncă de 59 de ani s-a dus în Italia, chemată de un bărbat, pe Facebook, şi după trei zile a leşinat pe stradă - Twitter

O româncă de 59 de ani s-a dus în Italia, chemată de un bărbat, pe Facebook, şi după trei zile a leşinat pe stradă. Femeia a sosit în Italia duminică, cu autocarul, având o întâlnire cu omul care i-a promis să înceapă o nouă viață şi i-a garantat un loc de muncă.

O femeie română în vârstă de 59 de ani a fost practic abandonată la San Benedetto del Tronto, fără bani și fără un loc unde să doarmă, după ce a fost atrasă de un bărbat cunoscut pe rețelele de social media. După trei zile de coșmar, în care nu a făcut altceva decât să se plimbe prin oraș fără o țintă anume, a leșinat de oboseală, epuizare și disperare. Rușinea întâmplării a făcut-o să nu ceară ajutorul nimănui.

Aspectele legate de conversațiile dintre cei doi nu au fost foarte clare, deoarece femeia nu vorbește deloc limba italiană. Cert este însă că atunci când a sosit în San Benedetto, nu a găsit pe nimeni să o aștepte. În câteva ore a realizat că a fost înșelată, dar și că nu știa cum să se întoarcă în România, pentru că nu mai avea bani. Umilirea și rușinea pentru înșelăciunea căreia  i-a fost victimă au oprit-o să ceară ajutorul cuiva.

Femeia a început să se plimbe prin oraș, a stat ore bune lângă un bar, apoi s-a întors de câteva ori în autogara unde o lăsase autocarul, până marți după-amiază, când s-a prăbușit de epuizare și slăbiciune profundă. 

Pe acelaşi subiect

A fost ajutată mai întâi de unii băieți care erau acolo în acel moment, apoi de personalul medical de 118. În final a reușit, în ciuda dificultăților cu care se confrunta cu limba, să clarifice povestea ei. 

În urma publicării, în presa italiană locală, a poveștii româncei de 59 de ani, abandonată la San Benedetto, românii din zonă s-au mobilizat și au deschis un canal prin care își oferă ajutorul. 

Luminița Panait, o româncă rezidentă în zonă de mai bine de 15 ani a sunat la publicația La Nuova Riviera și a oferit datele personale pentru a putea strânge bani pentru a o ajuta pe femeie să se reîntoarcă acasă. Oricine dorește, o poate contacta pe Luminița la barul ”La Sosta” din Porto d’Ascoli sau poate suna la numărul de telefon 3286173107.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » O româncă de 59 de ani s-a dus în Italia, chemată de un bărbat, pe Facebook, şi după trei zile a leşinat pe stradă