Antena Meniu Search
x

O artistă româncă din Statele Unite pregătește albumul foto al pandemiei de coronavirus

După mai bine de cinci luni cum n-au mai fost, rămânem cu prea puţine lucruri pozitive din pandemie. Însă unii aleg să vadă partea plină a paharului şi să creeze amintiri. De peste Ocean, o artistă româncă a pornit un proiect fotografic despre cum ne-am petrecut izolarea. Şi în România şedinţele foto sunt la mare căutare.

de Redactia Observator

la 19.08.2020, 16:19

Vezi și
  • Luiza Comșa este stabilită de mai bine de cinci ani în Los Angeles.

"The front door project" sau "Proiectul din faţa uşii" este numele unei serii de fotografii care deschid sufletele şi uşile oamenilor. Luiza Comşa, o balerină româncă, stabilită de peste cinci ani în Los Angeles, a documentat apăsarea resimţită de oameni în timpul pandemiei, dar mai ales de artiştii izolaţi de publicul lor.

Luiza Comșa: L-am numit aşa pentru că asta este exact acţiunea pe care o fac! Mă duc în faţa casei prietenilor mei, a oamenilor pe care eu îi cunosc sau care sunt dornici să fie în acest proiect şi le fac poze, păstrând distanţa.

Până acum, 20 de artişti de diferite naţionalităţi i-au deschis uşa Luizei şi s-au lăsat surprinşi în posturi neobişnuite pentru nişte oameni ai scenei, fie că vorbim despre partide de şah sau sesiuni de yoga.

Luiza Comșa: Majoritatea sunt muzicieni, dansatori, coregrafi, filmografi. Cred că directori de film am avut. Avem din toate zonele şi care, în momentul de faţă, nu activează nicăieri practic.

Este arta a traiului de zi cu zi, fotografiată în imagini pline de sensibilitate. Românca şi-a propus să continue seria până va ajunge la 50 de poze pe care apoi să le adune într-o expoziţie cu scop caritabil.

Luiza Comșa: De unde pasiunea pentru fotografie? Sincer, cred ca am avut-o dintotdeauna, dar nu am avut timp să mă apuc de asta. Pentru că am fost obligată să stau puţin mai mult acasă, pentru cel mic, m-am apucat să fac poze.

Izolarea din pandemie a fost pentru mulţi o şansă de a se redescoperi. Şi de a preţui fiecare clipă. Şi ce mod mai bun de a face asta, dacă nu printr-o fotografie. Şi în România şedinţele foto profesioniste sunt la mare căutare.

Marian Sterea, fotograf: Oamenii sunt din ce în ce mai relaxaţi când vine vorba de amintiri şi de fotografii.

Marian Sterea, fotograf: În general spun: vrem şi noi poze frumoase. Şi de aici pleacă toată discuţia şi apoi să încerc să aflu dacă au pasiuni şi apoi să integrez cumva, să fac să se regăsească în tema şedinţei foto.

Şi, până la urmă, din pandemie ne poate rămâne o amintire frumoasă, un instantaneu sau un album întreg.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » O artistă româncă din Statele Unite pregătește albumul foto al pandemiei de coronavirus