Antena Meniu Search
x

O româncă pregătește zilnic micul dejun pentru medicii din Bologna (Video)

O româncă ne oferă o porţie generoasă de solidaritate. Femeia stabilită în Italia se trezeşte zilnic la ora 4.00 dimineaţa pentru a prepara micul dejun pentru medicii şi asistentele din Bologna.

De Redactia Observator la 26.03.2020, 23:52
Vezi și
  • O româncă pregătește zilnic micul dejun pentru medicii din Bologna
  • Maria Blaj refuză să se odihnească pentru că vrea să ajute în continuu cadrele medicale

O româncă ne oferă o porţie generoasă de solidaritate. Femeia stabilită în Italia se trezeşte zilnic la ora 4.00 dimineaţa pentru a prepara micul dejun pentru medicii şi asistentele din Bologna.

Maria Blaj, patiser român stabilit în Bologna: Sunt aici ca să pregătesc cornurile, dulciurile, biscuiţii, pentru a le oferi celor care au nevoie în spital, la Sant'Orsola. 

La patiseria sa din Bologna, Maria Blaj frământă şi coace la foc automat produse pentru tot personalul medical al Spitalului Sant'Orsola. Românca se trezește la 4 dimineaţa pentru a se asigura că eroii din linia întâi primesc preparatele la timp pentru micul dejun. 

Maria Blaj, patiser român stabilit în Bologna: Pregătim cornuleţele pentru mâine dimineaţă, iar cele pentru astăzi sunt deja pregătite. Peste 10 minute, ne ducem la spital. 

Maria Blaj, patiser român stabilit în Bologna: Sunt oameni extraordinari, sunt persoane care stau acolo 20 de ore. Stau departe de familie deja de două săptămâni pentru că le este frică să meargă acasă.

Românca s-a stabilit în Italia în urmă cu 18 ani şi a deschis patiseria din Bologna în 2011. Pandemia i-a închis afacerea la începutul lunii, pe o perioadă nedeterminată. S-a hotărât, însă, să facă o faptă bună și a sunat la cel mai apropiat spital.

Maria Blaj, patiser român stabilit în Bologna: De multe ori le văd dimineaţa când se duc la muncă şi mă gândesc... Eu sper să le văd şi mâine dimineaţă. Aş avea ocazia să mă odihnesc, dar nu o fac şi nu pot să o fac, pentru că nu aş reuşi să dorm cu gândul că eu pot să fac ceva pentru acei oameni şi nu-l fac.  

Maria Blaj este doar unul din românii ce îşi arată solidaritatea faţă de italieni. Doi tineri antreprenori din Iaşi au donat 5.000 de măşti unui spital din Peninsulă, iar un croitor român confecţionează chiar el măşti şi le oferă gratis celor care au nevoie.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » O româncă pregătește zilnic micul dejun pentru medicii din Bologna (Video)