Antena Meniu Search
x

O româncă aflată printre cele mai căutate infractoare din Europa, prinsă în Anglia și repatriată

Ildiko Enderle, o româncă de 43 de ani, una dintre cele mai căutate infractoare din Europa, a fost prinsă în Anglia și repatriată.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 17.03.2020, 19:13

Românca trebuie să stea cel puțin șase ani în închisoare
Românca a fost prinsă în Anglia, după ce a fugit aproape un deceniu de autoritățile din țară - Europol
  • O româncă aflată printre cele mai căutate infractoare din Europa, prinsă în Anglia și repatriată
  • Românca avea emise pe numele ei patru mandate europene de arestare

Ildiko Enderle, o româncă de 43 de ani, una dintre cele mai căutate infractoare din Europa, a fost prinsă în Anglia și repatriată.

Ildiko a fost capturată în casa în care locuia în Rusholme, un cartier din orașul Manchester.

Conform The Sun, românca a fost prinsă în urma unei acțiuni comune puse la cale de autoritățile din România și Marea Britanie.

Echipa care a reușit să o captureze pe Ildiko l-a avut în componență pe George Safta, un polițist român de 40 de ani care a oferit detalii extrem de importante publicației amintite.

Astfel, de-a lungul anchetei s-a stabilit că Ildiko s-a refugiat încă din 2015 în Anglia, unde locuia sub un nume fals, locuia într-o casă cu trei camere și deținea chiar și un autoturism.

Ildiko a fost dată în urmărire generală în baza a patru mandate de arestare emise pe numele său. A fost condamnată în lipsă la peste șase ani de închisoare pentru implicare într-o grupare de traficanți de persoane.

Ildiko ar fi făcut parte dintr-o grupare care, în perioada 2003-2011, a exploatat mai multe tinere în Cehia.

Tinerele, printre care și minore, erau ademenite cu ideea de a avea un job bine plătit în Germania, însă erau duse în Cehia și puse să se prostitueze prin intermediul unui club de noapte intitulat Lady Bar 69.

George Safta a precizat, printre altele, că "persoana urmărită s-a dovedit a fi extrem de ușurată când am capturat-o. Ne-a spus că s-a săturat să fugă și să trăiască în tensiune. Nu părea în cea mai bună formă. Era extrem de obosită și slăbită. A devenit mai relaxată în momentul în care am prins-o. Ducea o viață foarte bună în Anglia, dar avea emise pe numele ei patru mandate europene de arestare pentru trafic de persoane și de minori în vederea exploatării sexuale".

Ildiko a fugit din România înainte de a fi pusă în arest și se crede că s-a mai ascuns și în alte țări înainte de a se stabili în Anglia.

Magistrații de la Curtea din Westminster au aprobat deportarea ei în România, astfel că Ildiko a ajuns într-o închisoare din țară unde își va petrece următorii cel puțin șase ani din viață.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » O româncă aflată printre cele mai căutate infractoare din Europa, prinsă în Anglia și repatriată