Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Românca separată de copilul de 4 ani, în Italia, face un apel disperat

Are nevoie de un loc de muncă să nu îşi piardă fiica. Maria a fost ridicată de serviciile sociale marţi dimineaţa şi, dacă până la sfârşitul lunii, nu se schimbă nimic în situaţia mamei, riscă să fie dată spre adopţie.

de Redactia Observator

la 09.01.2014 , 20:19

Au dus-o la azil pe micuţa mea! Ea este viaţa mea! Îmi lipseşte atât de mult şi aştept atât de mult momentul când o pot strânge în braţe!, spune cu durere românca.

Cu vocea gâtuitã de plâns, mama Mariei abia își mai găsește cuvintele. De marți, de când serviciile sociale i-au luat fetița, nu mai are liniște. În 3 săptămâni trebuie să își găsească un loc de muncã sau își pierde copilul.

Nu puteam să cumpăr un kilogram de portocale. Dar am luat una. Nu puteam cumpăra un kilogram de banane dar am luat o banană! Tot ce îmi doresc este să se găsească o persoană cu inimă mare care să îmi ofere un serviciu. Nu cer nimic pentru mine! Nu cer casă, nu cer un sac de bani. Banii nu aduc fericirea!, explică distrusă de durere femeia.

Vezi și

Serviciile sociale spun însã cã ar putea sã nu fie de ajuns. Ba chiar o acuză că era iresponsabilă.

Nu de aceeași părere sunt angajații grădiniței unde Maria învață.

Îmi vine greu să cred. Pentru că noi o iubeam! Fetiţa vine la noi de 2 ani. Nu am văzut nici măcar o zi ca mama să nu vină să o ia sau să o aducă. Era un copil îngrijit!, spune unul dintre aceștia.

Vorbele nu mai contează acum. Soarta Mariei e în mâinile judecătorilor.

Cea mai bună soluţie pare să vină tot din România.

În concret, va trebui să apeleze la Autoritatea pentru Protecţia Copilului din România care va trebui să identifice o familie care poate să ceară încredinţarea copilului, rudă cu persoanele din Italia, spune avocata.

Audierea în cazul Mariei a fost fixatã, în Italia, pentru 30 ianuarie.

O puteam lăsa în România, cu mama, cu tatăl meu, dar nu am făcut asta! Am zis: "vedem noi ce facem dar vreau să o am lângă mine!", explică femeia.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Românca separată de copilul de 4 ani, în Italia, face un apel disperat