Antena Meniu Search
x

Cipru cere sprijinul poliţiştilor români în cazul celor trei românce ucise de un criminal în serie (Video)

Se complică ancheta în cazul celor trei românce ucise de un criminal în serie din Cipru, un caz fără precedent în istoria acestei ţări. Autorităţile cipriote vor avea nevoie de ajutorul poliţiştilor români ca să le poată identifica.

de Redactia Observator

la 29.04.2019, 22:44

Vezi și

Se complică ancheta în cazul celor trei românce ucise de un criminal în serie din Cipru, un caz fără precedent în istoria acestei ţări. Autorităţile cipriote vor avea nevoie de ajutorul poliţiştilor români ca să le poată identifica. Între timp, asasinul a dezvăluit că ar fi omorât cele două fetiţe de şase şi opt ani, pentru că ar fi vrut să-şi ascundă faptele. Anchetatorii au încercat să scoată luni a doua dintre cele trei valize aruncate de asasin într-un lac cu apă toxică. În geamantan s-ar putea afla cadavrul oricăreia dintre cele trei românce.

În vârstă de 35 de ani, criminalul le-ar fi spus anchetatorilor că în valizele din lacul cu apă toxică se află inclusiv rămăşiţele Liviei Florentina Bunea şi ale fiicei sale, Elena, dispărute din 2016.

Criminalul din Cipru a recunoscut că a ucis mai multe femei şi fete

În apropierea acestui lac, Nikos Metaxas ar fi aruncat şi trupul Sierrei. O fetiţă de 6 ani, pe jumătate româncă.

Corpul mamei ei a fost găsit pe 12 aprilie. Bărbatul ar fi dezvăluit că Elena şi Sierra au fost ucise doar pentru că au fost martorele scenelor de groază. 

Localizată cu ajutorul unei camere robotizate, a doua valiză ar putea fi adusă oricând la suprafaţă.

Patru cadavre au fost găsite până acum pe fundul lacului aflat lângă o mină abandonată, a precizat poliţia cipriotă.

Poliţiştii români, chemaţi să dea ajutor în cazul criminalului din Cipru

Asta după ce asasinul a spus că a aruncat în lac doar trei valize. Anchetatorii trebuie să stabilească dacă printre victimele din lac se află şi cele trei românce. 

Autorităţile române şi cele cipriote trebuie să colaboreze în acest caz. Fie probe ADN vor fi trimise in România pentru a fi comparate cu cele ale membrilor familiei, fie poliţiştii noştri vor preleva probele şi le vor trimite în Cipru.

30 de femei au dispărut în Cipru, de când criminaul a început să ucidă

Cadavrul aflat în valiza scoasă din apă duminică este al unei femei, au anunţat criminaliştii.  

Aflaţi în căutarea adevărului, anchetatorii urmează să interogheze 150 de persoane. Au adunat şi peste 200 de obiecte, care vor fi examinate de specialişti.

Multe dintre ele ar putea fi dovezi importante pentru rezolvarea acestui caz complex. Fost militar, Nikos Metaxas ar fi început seria crimelor în urmă cu trei ani. 30 de femei au dispărut în Cipru, în această perioadă.

Şi toate ar fi putut fi omorâte de acelaşi om, se tem poliţiştii. Asasinul îşi cunoştea victimele pe site-uri de matrimoniale. Investigatorii ciprioţi au chemat experţi britanici ca să-i ajute în anchetă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Cipru cere sprijinul poliţiştilor români în cazul celor trei românce ucise de un criminal în serie (Video)