Antena Meniu Search
x

Un român și-a dat foc la celulă și a bătut patru gardieni într-o închisoare din Italia

Un român a devenit personajul zilei în Italia, după ce și-a dat foc la celulă și a bătut nu mai puțin de patru gardieni dintr-o închisoare din Reggio Emilia.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 05.08.2020, 16:34

Românul implicat în incident are 24 de ani
Românul i-a bătut pe gardieni în închisoarea din Reggio Emilia - Gazzetta di Reggio
  • Românul implicat în acest caz are 24 de ani.
  • Gardienii bătuți au nevoie de câte 3-7 zile de îngrijiri medicale.

Incidentul s-a produs luni după-amiaza, când românul, în vârstă de 24 de ani, a adunat mai multe bucăți de material și le-a dat foc.

Conform Il Resto del Carlino, pentru că focul risca să se extindă, mai mulți gardieni au încercat să intervină, moment în care deținutul român a început să-i lovească, cu pumnii și picioarele.

În cele din urmă, românul a fost imobilizat, însă nu înainte ca patru dintre gardieni să sufere diferite răni, în special la nivelul feței.

Românul riscă o prelungire a pedepsei, mai ales în condițiile în care nu este la primul incident de acest gen, el mai provocând un incendiu și în închisoarea din Forli.

Cei patru gardieni bătuți au fost transportați la spital și s-a stabilit că au nevoie între trei și șapte zile de îngrijiri medicale pentru a se recupera.

Însă incidentul a provocat o adevărată revoltă în sistemul penitenciar din Italia. Gardienii susțin că ar trebui să fie înarmați cu pistoale cu electroșocuri pentru că altfel nu au cum să intervină eficient în astfel de cazuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Un român și-a dat foc la celulă și a bătut patru gardieni într-o închisoare din Italia