Români în carantină, pe o navă de croazieră, după ce unul dintre turişti a fost infectat cu coronavirus
17 români, doi turişti şi 15 membri ai echipajului, se numără printre cele peste 3700 de persoane care vor rămâne, timp de două săptămâni, în carantină, pe nava Diamond Princess.
17 români, doi turişti şi 15 membri ai echipajului, se numără printre cele peste 3700 de persoane care vor rămâne, timp de două săptămâni, în carantină, pe nava Diamond Princess.
Pachebotul a fost oprit în portul japonez Yokohama, după ce s-a aflat că un turist, care coborâse la Hong Kong, a fost contaminat cu virusul ucigaş. Disperaţi, unii pasageri spun că se simt ca într-o "închisoare plutitoare".
Testele efectuate în port au arătat că alţi 10 oameni de la bord sunt infectaţi. Starea lor nu este gravă, dar au fost imediat internaţi în spital. Câteva sute de persoane, suspecte că s-au contaminat, aşteaptă rezultatul analizelor.
- O victimă a incendiilor din ianuarie din Los Angeles, descoperită de autorităţi la aproape 3 luni de la tragedie
- Ungaria anunţă oficial retragerea din Curtea Penală Internaţională. Procedura intră în vigoare abia la un an...
- Pasagerii şi echipajul unui avion American Airlines, evacuaţi pe aripa aeronavei în Georgia, după ce s-a simţit...
- Casa Albă, reacţie despre plecarea lui Elon Musk din guvernul SUA: Va rămâne până când își va finaliza misiunea
- Studenţii din Turcia fac apel la un boicot comercial. Oamenii, îndemnați să nu cumpere de la companii considerate...
Grandioasele saloane ale navei sunt acum pustii, după cum se vede în imaginile pe care câţiva turişti au reuşit să le posteze.
O altă navă de croazieră, cu peste 3600 de oameni la bord, este în carantină la Hong Kong, după ce s-a confirmat prezenţa virusului la trei foşti pasageri.
Administraţia oraşului a luat măsuri severe: toţi călătorii care vin din China vor rămâne, două săptămâni, în carantină, chiar dacă sunt cetăţeni din Hong Kong.
Câţiva români suspecţi de contaminare sunt în carantină şi în ţări europene: doi în Germania şi altul în Franţa. Ei sunt cazaţi în unităţi diferite faţă de cei la care virusul a fost confirmat.
În acest timp, la Wuhan, oraşul chinez de unde a pornit epidemia, noul spital construit în doar zece zile a început tratamentele. Un alt spital clădit la fel de repede, cu 1500 de paturi, îşi va deschide şi el porţile.
Bolnavii cu simptome mai uşoare sunt internaţi în clinici improvizate în spaţii publice sau chiar în corturi. Pentru a încuraja publicul, televiziunile chineze difuzează ample reportaje cu pacienţi care s-au vindecat.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰