Antena Meniu Search
x

Trei români care au spart peste 30 de case în Marea Britanie, condamnați la ani grei de închisoare

Magistrații de la Curtea Coroanei din Birmingham, Marea Britanie, au condamnat la ani grei de închisoare trei români acuzați că au spart peste 30 de case.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 19.06.2020, 17:29

Românii adunaseră într-un apartament bijuterii și bunuri de 200.000 de lire sterline
Cei trei români au dat numeroase lovituri în zona orașului Birmingham - Stourbridge News
  • Cei trei români au spart mai multe locuințe din zona orașului Birmingham.
  • Anchetatorii au descoperit într-un apartament închiriat de români bijuterii și alte bunuri în valoare totală de 200.000 de lire sterline.

Românii, identificați drept Ninel Spiru, 26 de ani, Avram Spiru, 38 de ani, și Nicolae Bogdan Băiceanu, au închiriat un apartament în Smethwick, în apropiere de Birmingham, și au spart locuințe din mai multe orașe aflate în zonă.

Conform Stourbridge News, românii au dat loviturile în preajma Crăciunului de anul trecut, iar modul de lucru a demonstrat că nu aveau scrupule.

În general vizau locuințe de unde știau că proprietarii sunt plecați în vacanță, dar nu ezitau să spargă și locuințe ocupate, existând inclusiv un caz în care au spart o locuință în perioada în care proprietarul făcea duș.

Se deplasau de la o locație la alta cu un Ford Focus înmatriculat pe numele lui Ninel Spiru și furau tot ce le pica în mână, dar în special obiecte valoroase și de mici dimensiuni, respectiv bijuterii sau ceasuri scumpe.

Că nu aveau scrupule este demonstrat și de faptul că au furat inclusiv bijuteriile unor văduve, rămase amintiri de la răposații soți, sau cadourile de Crăciun ale unor copii.

Forțele de ordine au reușit să destructureze gruparea grație unor erori comise de cei trei hoți.

Mai întâi, Avram Spiru s-a tăiat după ce a spart geamul unei case de la periferia orașului Birmingham, în 4 decembrie anul trecut.

Grație picăturilor de sânge descoperite la fața locului, anchetatorii au reușit să extragă ADN și astfel au descoperit primul membru al grupării.

Ulterior, la o altă lovitură dată într-o altă suburbie a orașului Birmingham, Băiceanu a fost surprins de camerele de supraveghere înainte să-și tragă masca pe față și să pătrundă în casă.

La începutul lunii februarie, mașina cu cei trei români a fost trasă pe dreapta în Smethwick, iar românii au fost ridicați de forțele de ordine, ajungând după gratii.

În momentul în care le-au percheziționat apartamentul, anchetatorii au găsit bijuterii, ceasuri și alte bunuri în valoare totală de circa 200.000 de lire sterline.

Evident că românii au negat acuzațiile în prima fază. Totuși, puși în fața probelor, și-au recunoscut faptele.

Chiar și așa au fost condamnați la ani grei de închisoare. Avram Spiru a luat șapte ani și șase luni de închisoare, Băiceanu a luat șapte ani și două luni de închisoare, iar Ninel Spiru a luat patru ani de închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Trei români care au spart peste 30 de case în Marea Britanie, condamnați la ani grei de închisoare