Antena Meniu Search
x

Doi români riscă 28 de ani de închisoare, după ce au ucis şi jefuit un spaniol

Doi români stabiliţi în Spania ar putea fi condamnaţi la câte 28 de ani de închisoare, după ce au ucis şi jefuit un spaniol de 63 de ani din Valencia.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 21.01.2020, 17:46

Românii l-ar fi ucis pe spaniol prin asfixiere
Românii ar putea fi condamnaţi la câte 28 de ani de închisoare - Hepta

Doi români stabiliţi în Spania ar putea fi condamnaţi la câte 28 de ani de închisoare, după ce au ucis şi jefuit un spaniol de 63 de ani din Valencia.

Unul dintre români se cunoştea cu victima cu care întreţinuse relaţii sexuale contra cost.

Filmul crimei i-a îngrozit pe anchetatori

Conform La Vanguardia, în decembrie 2016, tânărul respectiv, însoţit de un alt român, a mers direct la casa spaniolului cu intenţia clară de a-l jefui în condiţiile în care ştia că are bani şi bunuri de valoare.

Cum tânărul se cunoştea cu victima, spaniolul a permis celor doi români să intre în casă fără să bănuiască ce avea să urmeze.

Cei doi români, care au 20 şi, respectiv, 23 de ani au sărit pe spaniol, profitând de superioritatea numerică, şi au început să-l lovească în special în zona capului.

I-au imobilizat mâinile şi l-au plimbat din cameră în cameră pentru a le indica locurile în care ţine banii şi alte bunuri de valoare.

În cele din urmă, pentru a evita posibilitatea ca victima să-i dea în vileag la poliţie, românii au decis să-l ucidă pe spaniol, lucru care s-a şi întâmplat.

L-au strâns cu o frânghie de gât şi i-au pus o pungă pe cap, astfel că decesul s-a produs prin asfixiere.

Au fugit de la locul faptei cu câteva bunuri, bani şi un card de pe care au încercat, fără succes, să scoată 600 de euro.

Această acţiune i-a şi dat de gol, transformându-i în principal suspecţi.

Probele adunate şi în special imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă sunt împotriva românilor.

În plus, aceştia au dat şi declaraţii contradictorii, lucru care i-a făcut pe procurori să creadă şi mai mult că românii au comis faptele.

Unul dintre ei a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu victima, dar a precizat că nu a fost la casa acesteia în ziua respectivă, în ciuda imaginilor surprinse de pe camerele de supraveghere.

Celălalt român a recunoscut că a mers cu amicul său să scoată banii de pe card, dar a precizat că nu ştia al cui este cardul şi de unde provine.

Procurorii au solicitat câte 28 de ani de închisoare pentru cei doi români, urmând să se stabilească dacă aceasta va fi şi decizia definitivă.

Românii sunt acuzaţi de omor şi tâlhărie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Doi români riscă 28 de ani de închisoare, după ce au ucis şi jefuit un spaniol