Antena Meniu Search
x

Români înconjurați cu garduri păzite de poliție, în carantină, în Germania: "Rezervă de bere v-ați luat?" (video)

​Zeci de români au fost înconjurați cu garduri păzite de poliție, în carantină, în Germania. Toți sunt angajații unui abator unde au fost depistați 1.300 de angajați pozitivi la coronavirus. Românii s-au revoltat, apoi au făcut haz de necaz: "Rezervă de bere v-ați luat?"

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 25.06.2020, 09:33

  • 6.000 de români lucrează la abatorul unde 1.300 de oameni sunt infectați cu coronavirus.
  • Românii au fost izolați în cartierul în care locuiesc.

Zeci de români care locuiesc în același complex rezidențial din comuna Verl, lângă Gutersloh, au fost băgați în carantină în locuințele unde i-a cazat angajatorul lor, unul dintre cei mai mari procesatori de carne din Germania.

Peste 6.000 de români lucrează la abatorul unde 1.300 de angajați au fost depistați pozitivi cu coronavirus.

Sâmbătă, poliția a montat garduri în jurul cartierului în care stau românii, iar unul dintre el a filmat întreaga operațiune. Alex Istrate a postat pe Facebook imaginile, care au devenit rapid virale.

El discută cu presa germană venită să surprindă momentul carantinării, e revoltat de ceea ce se întâmplă, dar în cele din urmă, împreună cu alți români începe să facă haz de necaz.

Pe acelaşi subiect

"Bă, da rezervă de mâncare, de bere, de țigări, v-ați luat? Că numai rupem gardurile ăstea, aicea stăm.", îi întreabă el pe cei cu care discută despre instituirea carantinei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Potrivit informațiilor preliminare obținute de către oficiul consular, până la acest moment, conform testelor efectuate, 1.300 de lucrători au fost depistați pozitiv pentru infecția cu COVID-19, iar aproximativ 7.000 de persoane au fost plasate în carantină.

Tuturor lucrătorilor care se află în carantină le sunt asigurate hrana și alte bunuri de strictă necesitate.

În acest context, consulul general al României la Bonn s-a deplasat, la data de 18 iunie, la sediul companiei în cauză pentru clarificări cu privire la situația lucrătorilor români. Reprezentanții companiei au precizat că aproximativ 50% din persoanele depistate ca fiind infectate sunt cetățeni români (datele urmând să fie confirmate de către Departamentul de Sănătate Publică, după finalizarea analizării tuturor testelor efectuate) iar conducerea companiei, împreună cu autoritățile locale, au decis suspendarea temporară a activității.", a informat MAE.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Români înconjurați cu garduri păzite de poliție, în carantină, în Germania: "Rezervă de bere v-ați luat?" (video)