Antena Meniu Search
x

Aproape 1000 de români infectați cu noul coronavirus la abatorul Tonnies, din Germania

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat joi, 25 iunie 2020, că aproape 1.000 din cei 3.969 de muncitori români de la abatorul Tönnies din Germania au fost confirmați cu infecția Covid-19.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 25.06.2020, 12:03

Testarea tuturor angajaților trebuei să fie finalizată până la data de 3 iulie
Aproape 1000 de români infectați cu noul coronavirus la abatorul Tonnies, din Germania - Profimedia
  • Testarea tuturor angajaților va fi finalizată până în 3 iulie.
  • Autoritățile au impus carantina în două districte: Gutersloh și Warendorf.

Potrivit unui comunicat al ministerului, Afacerilor, Externe, testarea tuturor angajaților ar urma să fie finalizată până în 3 iulie.

„În continuarea informațiilor referitoare la cazurile de infectare cu COVID-19 înregistrate în rândul lucrătorilor din cadrul unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbrück, Republica Federală Germania, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în conformitate cu datele transmise de către autoritățile locale, până la acest moment au fost confirmate 996 de cazuri pozitive în rândul lucrătorilor români. Tuturor persoanelor aflate în carantină le sunt asigurate bunurile necesare, alimente și produse de igienă, fiind instituită și o linie telefonică dedicată acestora, cu informații disponibile și în limba română.

De asemenea, în urma reuniunii celulei de criză institute la nivel de land, la care au participat și reprezentanți ai Consulatului general al României la Bonn și care a avut loc miercuri, 24 iunie, în vederea accelerării procesului de testare a tuturor angajaților companiei de prelucrare a cărnii, precum și a contacților acestora, se are în vedere suplimentarea centrelor de testare, astfel încât testarea tuturor angajaților să fie finalizată până la data de 3 iulie. Totodată, potrivit ultimelor cifre oficiale comunicate de către autoritățile locale, în cadrul companiei respective își desfășoară activitatea un număr de 3969 de cetățeni români”, transmite MAE.

Carantină în Gutersloh și Warendorf

Autoritățile locale au decis instituirea carantinei pe întreg teritoriul districtului Gutersloh până la data de 30 iunie 2020 și, începând de miercuri, 24 iunie, a fost instituită carantina și în districtul vecin Warendorf (Kreis Warendorf).

În acesta din urmă au fost confirmate 211 de cazuri de infecție cu COVID-19, majoritatea cazurilor vizând angajați ai companiei de procesare a cărnii din Rheda-Wiedenbrück.

„Până la acest moment, la nivelul Consulatului General al României la Bonn nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară din partea niciunuia dintre cetățenii români care își desfășoară activitatea în cadrul companiei respective.

Consulatul General al României la Bonn menține legătura cu autoritățile locale, reprezentanții companiei și cu cetățenii români și este pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile germane în contextul pandemiei de COVID-19”, se mai precizează în comunicatul MAE.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Aproape 1000 de români infectați cu noul coronavirus la abatorul Tonnies, din Germania