Antena Meniu Search
x

Români, sclavi la o fabrică ilegală în Italia. Trăiau cu 150 de Euro pe lună (Video)

O fabrică ilegală de textile din Italia avea muncitori români, chinezi și italieni forțați să muncească pentru doar 150 de euro pe lună. Muncitorii lucrau și dormeau în condiții greu de imaginat.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 22.11.2019, 16:37

Munctitori români, italieni și chinezi erau forțați să muncească la o fabrică ilegală din Italia pentru 150 de Euro pe lună Vezi și

O fabrică ilegală de textile din Italia avea muncitori români, chinezi și italieni forțați să muncească pentru doar 150 de euro pe lună. Muncitorii lucrau și dormeau în condiții greu de imaginat.

Fabrica de textile clandestină activa într-un depozit din Montalenghe, o comună de lângă Torino, în nord-estul Italiei. Proprietarii afacerii ilegale erau doi tineri chinezi, care aveau 24 de muncitori pe care îi țineau în sclavie.

Condiții de sclavie

Cei 24 de oameni sunt români, italieni și chinezi. Erau ținuți într-o hală, în care și munceau, și dormeau. Condițiile erau greu de suportat.

Conform La Stampa, oamenii erau obligați să muncească de la 9 dimineața până la miezul nopții și erau supravegheați permanent cu o cameră video, pentru a fi depistați imediat dacă întrerup lucrul.

În aceeași hală erau și paturile pentru toți muncitorii, pe care ei erau obligați să doarmă. Acolo era inclusiv toaleta comună, care se strica deseori. Oamenii erau obligați astfel să-și facă nevoile în pungi de plastic.

Trăiau cu 150 de Euro pe lună

Pentru toată munca lor, muncitorii primeau doar 30 de Eurocenți pe oră, adică 5 Euro pe zi. Asta înseamnă că pe lună, fiecare primea cam 150 de Euro, spune Corriere della Serra.

Fabrica ilegală a fost descoperită într-o razie a poliției, iar muncitorii ținuți în sclavie au fost eliberați. Cei doi patroni chinezi sunt cercetați de poliția italiană și riscă pedepse de peste 20 de ani de închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Români, sclavi la o fabrică ilegală în Italia. Trăiau cu 150 de Euro pe lună (Video)