Antena Meniu Search
x

VIDEO. Premierul Canadei, Justin Trudeau, a fost atacat cu pietre în timpul unei vizite la o fabrică de bere

Prim-ministrul canadian Justin Trudeau a fost lovit cu pietre în timpul unei vizite electorale la o fabrică de bere, în Ontario.

de Redactia Observator

la 07.09.2021, 12:20

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a fost atacat cu pietre în timpul unei vizite la o fabrică de bere
Premierul Canadei, Justin Trudeau, a fost atacat cu pietre în timpul unei vizite la o fabrică de bere - Profimedia Images

Premierul Trudeau se afla într-o vizită electorală la o fabrică de bere în Ontario, în momentul în care a fost atacat cu pietre de protestatari. În urma incidentului, petrecut chiar când premierul se întorcea la autocar, nimeni nu a fost rănit.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Premierul canadian Justin Trudeau a convocat alegeri anticipate pe 20 septembrie, în speranţa că va obţine aprobarea alegătorilor pentru planurile costisitoare ale guvernului destinate combaterii Covid-19, au declarat joi patru surse apropiate situaţiei, transmite Reuters.

Consilierii lui Trudeau au declarat de luni de zile că liberalii aflaţi la guvernare vor face presiuni pentru organizarea unui vot înainte de sfârşitul anului 2021, cu doi ani înainte de termen.

Pe acelaşi subiect

Trudeau are doar un guvern minoritar şi se bazează pe alte partide pentru a-şi promova legislaţia. În ultimele luni, premierul s-a plâns de ceea ce el numeşte obstrucţia exercitată de opoziţie.

Liberalii au acumulat niveluri record de datorii din cauza cheltuielilor făcute pentru a proteja populaţia şi întreprinderile de Covid-19.

Aceştia intenţionează să injecteze în economie fonduri suplimentare de 100 miliarde de dolari canadieni (80 miliarde dolari SUA) - între 3% şi 4% din PIB - în următorii trei ani.

Trudeau a venit la putere în 2015 cu o majoritate din cele 338 de locuri în Camera Comunelor, dar în 2019 a ajuns în minoritate după ce au apărut fotografii vechi cu el cu faţa vopsită în neagru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » VIDEO. Premierul Canadei, Justin Trudeau, a fost atacat cu pietre în timpul unei vizite la o fabrică de bere