Antena Meniu Search
x

România oferă noi ajutoare refugiaților și spitalelor din Ucraina

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în cursul zilei de sâmbătă două proiecte de hotărâre pentru acordarea de alimente refugiaților ucraineni din România și trimiterea unor materiale sanitare peste graniță, în Ucraina, notează Mediafax.

de Redactia Observator

la 21.05.2022, 15:50

Refugiați ucraineni
România va oferi alimente refugiaților și echipamente medicalelor din Ucraina. - Profimedia

"Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 21 mai 2022, Hotărârile numărul 24 și 25, pentru acordarea de asistență internațională gratuită pentru Ucraina și pentru scoaterea de la rezervele de stat a unor produse alimentare destinate sprijinirii persoanelor care s-au refugiat pe teritoriul României, în urma conflictului din Ucraina", se arată într-un comunicat de pe site-ul Guvernului.

"Se propune Guvernului aprobarea scoaterii de la rezervele de stat a unor produse alimentare pentru persoanele refugiate provenite din zona conflictului armat din Ucraina", se arată în hotărârea care stabilește că acestea urmează să fie asigurate din rezerva statului.

După cum arată Anexa acestei hotărâri, Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București urmează să distribuie refugiaților ucraineni 900 kilograme de mălai, 1.000 kilograme de făină de grâu, 980 kilograme de orez, 960 de kilograme de zahăr, 2.592 conserve de carne, 2.880 conserve de pateu și 2.100 conserve cu tocană de legume.

România trimite echipamente sanitare în Ucraina

Pe acelaşi subiect

Membrii CNSU au anunțat că România va trimite în Ucraina și echipamente sanitare pe fondul distrugerii unui număr mare de unități medicale, dar și pe fondul creșterii numărului de persoane care au nevoie de îngrijiri medicale. 

"Se aprobă acordarea de asistență internațională, cu titlu gratuit, pentru Ucraina, din stocurile de urgență medicală, constituite prin grija Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 11 din 2020 privind stocurile de urgență medicală, precum și unele măsuri aferente instituirii carantinei, constând în cantitățile de produse prevăzute în anexa nr. 1 la prezenta hotărâre".

Conform acestei Hotărâri, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență ar urma să transporte la graniță  385.000 măști chirurgicale, 39.936 viziere și 8150 combinezoane medicale de diferite mărimi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » România oferă noi ajutoare refugiaților și spitalelor din Ucraina