Antena Meniu Search
x

Românii care au obligat o tânără să lucreze ca damă de companie, condamnaţi la ani grei de închisoare în Anglia

Doi români care au obligat o tânără să lucreze ca damă de companie au fost condamnaţi la ani grei de închisoare în Anglia.

de Redactia Observator

la 04.07.2021, 07:56

Florică Călin şi partenera lui de viaţă, Paula Colţatu, au fost condamnaţi la închisoare
Florică Călin şi partenera lui de viaţă, Paula Colţatu, au fost condamnaţi la închisoare - LancsLive
  • Florică Călin şi Paula Colţatu exploatau împreună o tânără.

Florică Călin, de 60 de ani, a fost cel care a convins-o pe tânără să meargă să muncească în Anglia. I-a promis un loc de muncă bine plătit într-o fabrică, astfel că tânăra s-a îmbarcat în avion şi a ajuns în Liverpool, via Barcelona, în iunie 2018.

Conform LancsLive, cum era de aşteptat, tânăra a fost obligată din start să se prostitueze sub pretextul că trebuie să obţină banii necesari pentru a-şi achita drumul până în Anglia şi cazarea. Întreaga situaţie a fost dată în vileag după ce tânăra a reuşit să pătrundă într-un magazin din Burnley, în noiembrie 2018, şi să ceară ajutor.

Cazul tinerei a ajuns în atenţia poliţiştilor, care au organizat o acţiune pentru a demasca întreaga grupare infracţională. Ancheta a scos la iveală faptul că Florică Călin plătea anunţuri pe site-uri de specialitate pentru a găsi clienţi pentru tânăra obligată să se prostitueze. De asemenea, ancheta a scos la iveală că tânăra era exploatată în localuri din Burnley, Preston şi Accrington.

Victima celor doi români s-a întors în ţara natală

Pe acelaşi subiect

Arestat şi pus sub acuzare pentru comiterea mai multor infracţiuni precum proxenetism, spălare de bani şi obstrucţionarea justiţiei, Florică Călin şi-a recunoscut faptele în speranţa că scapă cu o pedeapsă mai blândă. Chiar şi aşa, magistraţii de la Curtea Coroanei din Preston l-au condamnat la 12 ani de închisoare, bărbatul fiind recidivist. De altfel, Florică Călin a mai făcut închisoare în România şi în Spania pentru proxenetism. El a fost arestat în Londra, în 2009, pentru trafic de persoane şi extrădat în Spania, unde a fost condamnat la nouă ani de închisoare.

Alături de Florică Călin, magistraţii de la Curtea Coroanei din Preston au condamnat-o la un an şi patru luni de închisoare pe Paula Colţatu, de 39 de ani, partenera de viaţă a lui Florică Călin. Paula Colţatu a fost găsită vinovată de comiterea infracţiunilor de spălare de bani şi obstrucţionarea justiţiei. Femeia le-a spus anchetatorilor că este, la rândul ei, doar o victimă a bărbatului de 60 de ani, însă ancheta a dezvăluit că nici vorbă de aşa ceva. S-a stabilit că Paula şi Florică lucrau, de fapt, cot la cot. Paula a reuşit să fugă în România, după ce a fost pusă sub acuzare, dar a fost prinsă în baza unui mandat european de arestare şi readusă în Anglia pentru a-şi afla şi executa pedeapsa.

Victima lui Florică şi a Paulei, o femeie acum în vârstă de 36 de ani, s-a întors în România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Românii care au obligat o tânără să lucreze ca damă de companie, condamnaţi la ani grei de închisoare în Anglia