Antena Meniu Search
x

Video Românii din Spania își anulează vacanţele în țară, sub presiunea incidenţei uriaşe a infectărilor. ”Ce e asta să vii o lună ca să stai două săptămâni în casă?”

Planurile a sute de mii de români din Spania au fost date peste cap. După ce anul trecut au fost nevoiţi să-şi anuleze vacanţele, ar putea fi obligaţi să facă la fel şi acum. Dacă nu se vaccinează, vor fi obligaţi să stea în carantină. Spania a înregistrat ieri 44 de mii de noi infectări, un record al pandemiei în această ţară. 

de Redactia Observator

la 16.07.2021, 21:41

Vezi și

Stabilită din 2010 în Alicante, Ramona Fălcuşan număra zilele până la vacanţă. De 3 ani nu şi-a mai văzut rudele din România. Ieri seară, mult aşteptata plecare din august a fost amânată, din nou. ”Nu mai am nicio speranţă! Eu eram optimistă şi atunci când a început virusul. Nu ştiu dacă o să mai fie vreodată ce a fost înainte!”, a spus ea.

Sub presiunea incidenţei uriaşe a infectărilor, autorităţile de la Bucureşti au introdus Spania pe lista roşie. Măsura vine în ajunul lunii concediilor. August este luna în care ţara intră în vacanţă iar mulţi din cei peste un milion de români stabiliţi acolo iau drumul spre casă.

Spania a intrat în zona roșie pe harta țărilor cu risc epidemiologic ridicat

Ramona Fălcuşan, româncă în Spania: ”Ce e asta să vii o lună ca să stai 2 săptămâni în casă?! Nu sunt vaccinată pentru că aici, în Spania, se face pe vârste şi încă nu a ajuns la vârsta mea. Fiind vară, nu. Mă aşteptam din toamnă, da, dar fiind vară, nu”.

Pe acelaşi subiect

Spania e roşie şi pe harta Centrului European pentru controlul şi prevenţia bolilor. 44 de mii de cazuri au fost raportate ieri.

Rata infectărilor a explodat în ultimele două săptămâni. Cele mai multe îmbolnăviri sunt în rândul tinerilor, dornici de petreceri. A contribuit şi răspândirea tulpinii Delta, cu mult mai contagioasă decât variantele iniţiale. Pentru românii cu planuri de vacanţă în peninsulă, cifrele pot însemna carantină la întoarcerea în România.

Catalonia şi Valencia, cele mai afectate regiuni

Pe coasta Mediteranei, Catalonia şi Valencia sunt cele mai afectate regiuni. Incidenţa a crescut aici de 10 ori în ultima săptămână.

Ca să evite formarea aglomeraţiilor, autorităţile ridică drone deasupra plajelor. Sunt permise adunările de maximum 10 persoane. Pe timpul nopţii, circulaţia este interzisă timp de 6 ore, iar după ora 22 niciun magazin nu mai vinde alcool.

Localnic ”Vaccinarea este importantă, este esenţială. Cred că toţi tinerii ar trebui să se vaccineze, mai mult chiar decât ceilalţi pentru că ei sunt cei care ies cel mai mult”.

Uşor, uşor, pandemia cucereşte tot mai multe destinaţii turistice iubite de români. Malta a raportat ieri 222 de cazuri, o creştere uriaşă după săptămâni consecutive fără nicio infectare. Şi în Cipru 1152 de oameni sau fost infectaţi ieri, un record de la începutul pandemiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Românii din Spania își anulează vacanţele în țară, sub presiunea incidenţei uriaşe a infectărilor. ”Ce e asta să vii o lună ca să stai două săptămâni în casă?”