Antena Meniu Search
x

Românii sunt agresați în Marea Britanie, după Brexit

Autorităţile britanice sunt îngrijorate de intensificarea atacurilor rasiste contra imigranţilor, după referendumul privind Brexit. Potrivit estimărilor, după votul de vineri, numărul unor astfel de atacuri a crescut cu 57 la sută.

Vezi și

Autorităţile britanice sunt îngrijorate de intensificarea atacurilor rasiste contra imigranţilor, după referendumul privind Brexit. Potrivit estimărilor, după votul de vineri, numărul unor astfel de atacuri a crescut cu 57 la sută.

Inclusiv românii din Marea Britanie au fost ţinta unor incidente cu caracter rasist ori xenofob. Cazul unei românce a fost prezentat de o televiziune canadiană. 

Este vorba despre Oana Gorcea, care locuieşte de 13 ani în Rugby, un orăşel din centrul Angliei, şi care lucrează la o multinaţională. După Brexit, tânăra spune că a primit mai multe mesaje xenofobe, pe site-urile de socializare.

„Înainte de ziua de vineri, trăiam într-o societate tolerantă. Sunt aici de 13 ani, dar niciodată nu am simţit că trebuie să ascund de unde vin. Însă, începând de vineri, lucrurile s-au schimbat complet”, a declarat Oana Gorcea.

Femeia a povestit că strada sa este patrulată „de echipe engleze de comando, care se plimbă şi încearcă să intimideze oamenii care nu sunt albi, care nu sunt englezi”.

Potrivit ei, în cartier se vorbeşte că o familie de imigranţi a găsit fecale de câine în cutia poştală.

Povestea lui Gorcea, la fel ca a multor altora, a apărut în ultimele zile pe reţelele de socializare. Est-europeni, musulmani, chiar şi americani sau germani s-au plans de hărţuire şi de acte de intimidare.

În Cumbria, un britanic a semnalat un alt incident, la o şcoală din zonă, care a vizat o fetiţă româncă. "Fiica mea mi-a spus că cineva a scris "Pleacă în România!" pe zidul toaletei fetelor, la şcoală, astăzi", a scris britanicul, pe Twitter.

Şi tot în mediul online, un britanic a postat o poză cu locuinţa unei familii de români pe care era scris mesajul: "Plecaţi!"

Peste 100 de incidente rasiste s-au înregistrat de când Marea Britanie a votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană, iar mulţi dintre vinovaţi au invocat explicit Brexitul, relatează The Independent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Românii sunt agresați în Marea Britanie, după Brexit