Antena Meniu Search
x
LIVE

Rusia a închis din nou complet gazoductul Nord Stream 1. Cât va dura noua oprire a livrărilor de gaze către Europa

Gigantul energetic rus Gazprom a oprit miercuri dimineaţa fluxul de gaze naturale prin gazoductul Nord Stream 1 către Europa, o acţiune temporară anunţată în avans, notează News.ro. Gazprom a anunţat la începutul lunii august că va întrerupe fluxul de gaze prin conducta Nord Stream 1 până sâmbătă, o pauză de trei zile pentru mentenanţa de rutină a unei staţii de compresoare.

De Redactia Observator la 31.08.2022, 11:29
Nord Stream 1
Rusia a oprit transportul de gaze prin Nord Stream 1 - Profimedia

Potrivit Gazprom, singura turbină rămasă, care se află la staţia de compresoare Portovaia, are nevoie de mentenanţă. Şeful Agenţiei Federale de Reţea a Germaniei, Klaus Mueller, a declarat că lucrările de mentenanţă sunt de neînţeles din punct de vedere tehnic şi consideră că este o modalitate de a pedepsi Germania pentru că a condamnat invazia Rusiei în Ucraina.

Gazele, o armă la îndemâna Kremlinului

Gazprom a redus în mod repetat debitul de gaz prin Nord Stream 1, invocând probleme tehnice, cum ar fi repararea echipamentelor. Berlinul numeşte aceste reduceri o mişcare politică menită să semene incertitudine şi să crească preţurile pe fondul războiului din Ucraina.

Rusia a redus, de asemenea, fluxul de gaze către alte ţări europene care s-au alăturat Ucrainei. Gazprom a oferit aproximativ o treime din livrările de gaze ale Germaniei. Guvernul a precizat săptămâna trecută că scăderea fluxurilor de gaz a confirmat că Germania nu se poate baza pe livrările de gaze ruseşti, anunţând că îşi va intensifica cerinţele de stocare a gazelor şi va lua măsuri suplimentare pentru menţinerea proviziilor.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Rusia a închis din nou complet gazoductul Nord Stream 1. Cât va dura noua oprire a livrărilor de gaze către Europa