Antena Meniu Search
x

Rusia, a treia zi consecutivă cu record negativ. A fost înregistrat cel mai mare număr de decese Covid de la începutul pandemiei

Autoritățile ruse au raportat, vineri, un număr record de decese cauzate de coronavirus pentru a treia zi consecutiv.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 19.11.2021, 16:21

Rusia, cea ai afectată ţară de pandemie, din Europa
Rusia, cea ai afectată ţară de pandemie din Europa - Shutterstock

Grupul operativ de stat pentru coronavirus din Rusia a raportat 1.254 de decese cauzate de coronavirus, în creștere, după ce au fost înregistrte cu 1.251 de decese joi și 1.247 miercuri.

Grupul de lucru a raportat, de asemenea, 37.156 de noi cazuri confirmate. Noile infecții zilnice din ultimele săptămâni par să fi avut o tendință de scădere, dar rămân în continuare mai ridicate decât în ​​timpul infectărilor anterioare, scrie ABC News.

Rusia, cel mai mare număr de morţi din Europa

Cea mai recentă creștere a infecțiilor și a deceselor vine pe fondul ratelor scăzute de vaccinare și a nerespectării măsurilor de protecţie. Mai puțin de 40% din cei aproape 146 de milioane de locuitori ai Rusiei au fost complet vaccinați, chiar dacă țara a aprobat un vaccin anti-COVID-19 dezvoltat pe plan intern cu luni bune înainte de restul lumii.

În total, grupul operativ pentru coronavirus a raportat peste 9,2 milioane de infecții confirmate și peste 261.000 de decese cauzate de COVID-19, de departe cel mai mare număr de decese din Europa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Rusia, a treia zi consecutivă cu record negativ. A fost înregistrat cel mai mare număr de decese Covid de la începutul pandemiei