Antena Meniu Search
x

Rusia acuză "presiuni colosale", dar spune că ar fi "prostesc" să se creadă că sancţiunile au vreun efect. "Ne-au declarat un adevărat război hibrid, un război total"

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a afirmat vineri că Occidentul a declarat Rusiei un război hibrid total şi a renunţat astfel inclusiv la valorile sale, precum libertatea de exprimare sau economia de piaţă.

de Redactia Observator

la 25.03.2022, 15:54

Rusia acuză "presiuni colosale", dar spune că ar fi "prostesc" să se creadă că sancţiunile au vreun efect. "Ne-au declarat un adevărat război hibrid, un război total"
- Profimedia

"Astăzi ne-au declarat un adevărat război hibrid, un război total'', a spus Lavrov în timpul unei reuniuni a Fondului de sprijin pentru diplomaţie publică în Rusia, relatează agenţia EFE. El a amintit că termenul de ''război total'' a fost folosit de armata nazistă în al Doilea Război Mondial.

''Acum (războiul total) este menţionat de mulţi politicieni europeni când explică ce vor să facă cu Rusia, şi nu-şi ascund obiectivele, să distrugă, să falimenteze, să anihileze, să asfixieze economia rusă şi Rusia în general'', a remarcat şeful diplomaţiei ruse, referindu-se la sancţiunile occidentale împotriva Rusiei după ce aceasta a atacat Ucraina.

Observ că ''dezlănţuirea sancţiunilor'' arată cu claritate ''că toate aceste valori pe care ni le-au tot propovăduit colegii noştri occidentali, mă refer la libertatea de exprimare a opiniilor, economia de piaţă, inviolabilitatea proprietăţii private, prezumţia de nevinovăţie nu valorează nimic pentru ei'' şi ''atunci când Occidentul are nevoie să facă ceva concret împotriva Rusiei a renunţat la aceste valori'', a menţionat ministrul rus de externe.

"Marea majoritate a lumii nu s-a alăturat şi nu se va alătura, sunt convins, acestor jocuri ale politicilor de sancţiuni ale Occidentului'', deşi asupra multora dintre ele se fac ''presiuni colosale'', a continuat Lavrov, susţinând că Rusia nu va putea fi izolată. 

Pe acelaşi subiect

Dmitri Medvedev spune că sancţiunile occidentale nu vor influenţa Kremlinul

Ar fi "prostesc" să se creadă că sancţiunile occidentale împotriva companiilor ruseşti ar putea avea vreun afect asupra guvernului de la Moscova, a declarat, vineri, Dmitri Medvedev, fost preşedinte al ţării şi actual şef adjunct al Consiliului de Securitate din Rusia.

Sancţiunile nu vor face decât să consolideze societatea rusă, nu să producă nemulţumire publică faţă de autorităţi, a spus Medvedev într-un interviu pentru agenţia rusă de presă RIA.

Occidentul a impus o serie amplă de sancţiuni împotriva Rusiei în urma invaziei din Ucraina, însă, la o lună de la declanşarea războiului, Kremlinul spune că va continua să atace până când îşi va îndeplini obiectivele de "demilitarizare" şi "denazificare" a Ucrainei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Rusia acuză "presiuni colosale", dar spune că ar fi "prostesc" să se creadă că sancţiunile au vreun efect. "Ne-au declarat un adevărat război hibrid, un război total"